Fransa Futbol Federasyonu’ndan ‘oruç’ kararı! “Futbol dini dikkate almaz”

Yayın tarihi: 31 Mart 2023 Cuma 5:17 pm - Güncelleme: 31 Mart 2023 Cuma 5:39 pm

Fransa Futbol Federasyonu, Ramazan ayında oruç tutan futbolculara ilişkin yaptığı açıklamada, “Futbol, oyuncuların siyasi, dini, ideolojik ve sendikal düşüncelerini dikkate almaz” ifadelerini kullandı.

Fransa Futbol Federasyonu, Ramazan ayında oruç tutan futbolcularla ilgili aldığı kararı açıkladı. Federasyon, “Futbol, oyuncuların siyasi, dini, ideolojik ve sendikal düşüncelerini dikkate almaz” açıklamasıyla oruç tutan oyunculara herhangi bir ayrıcalık uygulanmayacağını belirtti.

PREMİER LİG’DE MOLA KARARI ALINMIŞTI

Öte yandan İngiltere Premier Lig’de, Müslüman futbolcuların Ramazan ayı döneminde oruçlarını açabilmeleri için maç esnasında mola verileceği açıklanmıştı. Fransa Futbol Federasyonu ayrıcalığa karşı çıktı.

Fransa’daki kulüplere bilgilendirme yazısı yollayan Fransa Futbol Federasyonu, tüzüğündeki 1. maddeyi içeren bir mail gönderdi.

“Futbol, oyuncuların siyasi, dini, ideolojik ve sendikal düşüncelerini dikkate almaz” ifadelerinin yer aldığı mailde, “Bu ilke herkes için geçerlidir. Kurumlar, kulüpler, lisanslı sporcular, hakemler. Bu kurala saygı gösterilmesini sağlamak tüm paydaşların sorumluluğundadır.” denildi.

Fransa’da polis şiddeti eylemine polis müdahalesi!