Fenerbahçe taraftarından Talip Doğan Karlıbel’e adliyede tokat

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2022 Perşembe 4:45 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 4:52 pm

Fenerbahçe’yi 3 Temmuz sürecinde UEFA’ya şikayet ettiğini açıklayan Talip Doğan Karlıbel, adliyede ‘bir Fenerbahçe taraftarı’ tarafından tokatlandı.

Odatv’nin haberine göre Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’a yönelik gerçekleştirilen şike kumpasında rol oynadığı belirtilen isimlerden olan Talip Doğan Karlıbel, mahkemeye gittiği sırada bir Fenerbahçe taraftarı tarafından tokatlandı.

Hem Ergenekon davası hem de şike davasının tanığı olan Karlıbel, 2014 yılında Aziz Yıldırım’a hakaretten de Bin 740 lira para cezası almıştı. Karlıbel üstelik bu davalarda da Alman polisine ait olduğu iddia ettiği belgelerle sanıklar hakkında ithamlarda bulunmuştu.

Karlıbel, Fenerbahçe’yi UEFA’ya şikayet ettiğini ise şöyle açıklamıştı:

“Evet, Fenerbahçe’yi ben şikayet ettim. UEFA’ya 12 sayfalık rapor gönderdim. Arkadaşlarımızla organize olduk. 200 ayrı maille aynı raporlar ulaştı. Raporlarda TFF’nin ‘üç maymun’u oynadığı, bu kararı verebilecek durumda olmadığı, savcı ve polisin iş yapamaz hale getirilmeye çalışıldığı, F.Bahçe ile ilgili şike faaliyetleri iddiaları ve F.Bahçeli yöneticilerin suç örgütleriyle ilişkileri gibi ayrıntılı bilgiler verdim dedi. Karlıbel, bu raporların UEFA’nın Türkiye’ye gelişinde katkısı olduğunu savunarak “Bana teşekkür yazısı göndereceklerini söylediler.” (ODATV)

‘Futbolda şike kumpası’: 88 sanığın cezası onandı