Fatih Altaylı’dan Hande Fırat’a 3.5 milyonluk hibe tepkisi: Gazeteciliği yapış biçiminin etkisi var mı?

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 1:17 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 1:18 pm

Fatih Altaylı, Hande Fırat’ın tarım yapmak için devletten 3.5 milyonluk hibe alması hakkında, “Gazeteciliği yapış biçiminin etkisi var mı!” dedi.

Habertürk Yazarı Fatih Altaylı, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın devletin tarım ve hayvancılık için verdiği 3.5 milyon TL tutarındaki hibeyi almasını bugünkü “Yasallık ve etik” başlıklı köşe yazısına taşıdı.

Fatih Altaylı, 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı canlı bağlantıyla yayına çıkarmasıyla birlikte iktidarla daha yakın ilişkiler içerisine giren Hande Fırat’ın tarım hibe almasına yönelik “ Her şeyim yasal. Yatırım yapan ve şartları yerine getiren herkese veriliyor. Üstelik Bill Gates bile tarıma yöneldi” savunmasını eleştirdi.

“BILL GATES BENZETMESİ AKIL VE İZAN DIŞI”

Altaylı, “Bildiğimiz kadarı ile Bill Gates gazeteci değil, iş adamı. Benzetmesi biraz akıl ve izan dışı olmuş” dedi.

Fatih Altaylı, Fırat’ın hibe almasıyla ilgili de “Evet, bu hanımefendinin yaptığı iş yasal. Her Türk vatandaşının başvurup, şartları yerine getirirse alabileceği bir hibeyi almış. Ama buna hak kazanmasında gazeteci olmasının, gazeteciliği yapış biçiminin etkisi var mı! Bunu asla bilemeyiz” ifadelerini kullandı.

ESKİ SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Altaylı yazısının sonunda bir iş insanına yıllar önce söylediği bir sözü hatırlattı. Altaylı, “Ama bu gazetecinin de çok iyi tanıdığını zannettiğim bir iş adamına yıllar önce söylediğim bir şey vardır. ‘Yasal olan her şey etik yani ahlaki olmayabilir.’ Bu da öyle işlerden biridir” dedi.

Devletten 3.5 milyon lira hibe alan Hande Fırat, küçükbaş hayvan işine girdi