Eski futbolcu Ersen Martin hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 20 Mart 2024 Çarşamba 7:59 am - Güncelleme: 20 Mart 2024 Çarşamba 7:59 am

Bir süredir sağlık sorunlarıyla boğuşan eski milli futbolcu Ersen Martin, 44 yaşında hayatını kaybetti.

Mayıs 2022’de kalp krizi geçiren ve aort damarı yırtıldıktan sonra zor günler geçiren eski milli futbolcu, 2012 yılında kariyerine nokta koymuştu.

Nürnberg’den Beşiktaş’a transfer edilen Martin, Trabzonspor dahil Türkiye’de çok sayıda takımda forma giydi ve son olarak Eyüpspor’da oynadı. Genç yaşta hayatını kaybeden Martin, Süper Lig kariyerinde oynadığı 256 maçta 74 gol attı 23 asist yaptı.

TFF’DEN AÇIKLAMA

TFF’den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Türk futbolunun değerli isimlerinden, A Milli Takımımızın eski futbolcusu Ersen Martin’in vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. 3’ü A Milli Takım, 5’i A2 Milli Takım, 3’ü de Ümit Milli Takım olmak üzere toplam 11 müsabakada ay-yıldızlı formamızı terleten Ersen Martin, kariyeri boyunca sırasıyla Nürnberg, Beşiktaş, Siirtspor, Göztepe, Denizlispor, Ankaraspor, Trabzonspor, Recreativo Huelva, Sivasspor, Manisaspor, Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve Eyüpspor kulüplerinde oynamıştı. Merhum Ersen Martin’e Allah’tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve tüm spor camiasına başsağlığı dileriz.”

TRABZONSPOR

Bordo-mavili kulüpten eski oyuncusu için yapılan açıklamada, “Eski futbolcumuz Ersen Martin’in hayatını kaybettiği haberini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Yaşamını yitiren Ersen Martin’e Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve camiamıza başsağlığı dileriz.” ifadeleri kullanıldı.

BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY’DAN AÇIKLAMA

Siyah-beyazlı kulüpten eski oyuncusu için yapılan açıklamada, “Eski futbolcumuz Ersen Martin’in vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz.” ifadeleri kullanıldı.

Sarı-kırmızılı kulübün paylaşımında ise “Eski milli futbolcu Ersen Martin’in vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Ersen Martin’e, Allah’tan rahmet; kederli ailesine, sevenlerine ve Türk futbol camiasına başsağlığı diliyoruz.” görüşlerine yer verildi.

Kaynak: AA