Ertuğrul Özkök Sedat Peker’in iddialarını reddetti

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2022 Salı 8:47 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2022 Salı 9:00 pm

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Ertuğrul Özkök’ün muhalefetin ‘5’li çete’ den biri olarak tanımladığı Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’den “prim” aldığını iddia etti. Özkök, iddiaya ilişkin “75 yıllık hayatımda sadece patronum Aydın Doğan’dan prim aldım”  ifadelerini kullandı. 

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yaşayan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Deli Çavuş isimli Twitter hesabı üzerinden  merhum Başbakan Mesut Yılmaz’a ve ‘beşli çete’ diye anılan yandaş şirketlerden Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’e ve  Ertuğrul Özkök’e ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

Peker,  paylaşımında, “Size akrabam olan Mehmet Cengiz’i anlatacağım” diyerek, kamudan aldığı dev ihalelerle tanınan Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’le olan geçmişini anlattı.

Sedat Peker: SimTel’i Davut Dişli ve Mehmet Karasu’ya bedelsiz devrettim

Peker, cezaevinden Mesut Yılmaz’ın kumar kasetleri karşılığı çıktığını ve Cengiz’in anlaşmaya aracılık ettiğini iddia etti.

Ertuğrul Özkök’ün Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz ile bu yılın Mayıs ayında yaptığı röportajda yer alan “Ben size çete denmesine çok üzülüyorum” ifadesine de değinen Peker, Özkök’ün Mehmet Cengiz’den prim aldığını öne sürdü.

Sedat Peker: Mesut Yılmaz kaset karşılığı beni hapisten çıkarttı, Mehmet Cengiz aracı oldu, Ertuğrul Özkök prim aldı

Peker iletisinde Ertuğrul Özkök’ün Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni olduğu söz konusu dönemdeki “temiz toplum” projesinin başında olduğunu da paylaştı.

Peker’in Özkök’e ilişkin Twitter paylaşımları şu şekilde;

“Bugün size akrabam olan mehmet cengiz’i anlatacağım. Lan omurgasız Ertuğrul Özkök, Mehmet Cengiz’le röportaj yapıp yalakalıktan diyordun ya “Ben size çete denmesine çok üzülüyorum” sen de iyi oku.”

“Bu sahtekar Ertuğrul Özkök var ya, o tarihteki temiz toplum projesinin başında o vardı. O zaman da prim alıyordu, şimdi de prim alıyor.”

(Peker’in iletisi yazım hatalarına müdahale edilmeden olduğu gibi aktarılmıştır)

Ertuğrul Özkök, Peker’in sözlerine ve Mehmet Cengiz ile ilgili kullandığı ifadelere dair Cumhuriyet’ten Nagihan Yılkın’a açıklamalarda bulundu.

Zafer Salman Sedat Peker’i doğruladı

“SADECE PATRONUM AYDIN DOĞAN’DAN PRİM ALDIM”

Özkök, “Herkesin beni eleştirme hakkı vardır. Yaptığım mülakat konusunda ailemden de arkadaş grubumdan da eleştiri aldım” diye konuştu.

Mehmet Cengiz’den prim aldığı iddialarına da cevap veren Özkök, “75 yıllık hayatımda sadece patronum Aydın Doğan’dan prim aldım. Aydın Bey’den aldığım primlerin hepsinin vergisi ödenmiş bankaya resmi hesaplardan aktarılmıştır. Yurt dışında hiçbir bankada hesabım yoktur, malım mülküm yoktur” ifadelerini kullandı.

Hakkındaki iddialara ilişkin savcılığın harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Özkök, “Hakkımda prim aldığım iddiası varsa Mali Şube, MASAK, Maliye Bakanlığı ve Savcılık harekete geçip soruşturma yapmalıdır” yorumunda bulundu.