Erdoğan’dan seçime endeksli ‘fahiş kira’ sözü! “Bu fırsatçılığa izin vermeyeceğiz”

Yayın tarihi: 19 Nisan 2023 Çarşamba 12:59 am - Güncelleme: 19 Nisan 2023 Çarşamba 12:59 am

Fahiş kira fiyatları özellikle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. TRT ortak yayınına katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamudaki mülakat ile imar affı gibi bu konuyu da seçim sonrasına bırakarak, “Bu fırsatçılığa yasal düzenlemelerle kesinlikle izin vermeyeceğiz” dedi.

Artan enflasyon, gıda  ve konut fiyatlarındaki artışla vatandaşın zor zamanlar geçirmesine neden oluyor. Kötü giden ekonomiye karşın mevcut politikalarında kararlı olduğunu belirten ve “Ben ekonomistim” çıkışında bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT ortak canlı yayınına katıldı.

Erdoğan’ın ‘mülakatı kaldıracağım’ vaadi havada kaldı! “Elenenlerin iki eli sizin yakanızda olacak”

Yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, seçimlere 26 gün kala bir süredir devam eden kira ve konut fiyatlarındaki fahiş artışlara değindi.

Erdoğan, “Maalesef büyükşehirlerde kiraların ciddi manada yükseltildiğini görüyoruz” diyerek “Bu vicdani, ahlaki, insani değil. Bu bir fırsatçılıktır” dedi. Fahiş fiyat artışlarının da ‘imar affı’ ve ‘kamudaki mülakat’ sorunları gibi seçimden sonra üzerine gideceklerini kaydeden Erdoğan, “Bu fırsatçılığa yasal düzenlemelerle kesinlikle izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

AKP’den imar affı itirafı! “Oy verilmezse bir daha hiç kimse af çıkartamaz”