Erdoğan’ın ‘mülakatı kaldıracağım’ vaadi havada kaldı! “Elenenlerin iki eli sizin yakanızda olacak”

Yayın tarihi: 18 Nisan 2023 Salı 6:44 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2023 Salı 6:44 pm

MEB, Erdoğan’ın ‘mülakatı kaldıracağız’ sözüne rağmen mülakatla personel alımı gerçekleştirdi. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “‘Mülakatı kaldıracağım’ sözü değil eylemini gerçekleştirme makamındasınız. 45 bin öğretmeni sözlüye aldınız değil mi? O elenenlerin iki eli sizin yakanızda olacak” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı 45 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav sonuçlarını açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Kaya bakanlığın açıkladığı sonuçlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Kaya, “‘Mülakatı kaldıracağım’ sözü değil eylemini gerçekleştirme makamındasınız. Bir tek kanun hükmünde kararnameyle bunu yapabilirsiniz. Niye yapmıyorsunuz? Yazık yazık. 45 bin öğretmeni sözlüye aldınız değil mi? O elenenlerin iki eli sizin yakanızda olacak” dedi.

CHP’li Çakırözer’den ‘mülakat’ vaadi veren Erdoğan’a: Günaydın

Kaya’nın ifadeleri şöyle:

“21 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan şimdi muhalefetteymiş gibi vaatlerde bulunuyor. En son ‘Mülakatı kaldıracağım’ dedi. Güldüm. Çünkü mülakatın kaldırılması konusunda bizim yürüttüğümüz mücadeleyi kamu çalışanları tamamı bilir. KPSS’de en yüksek dereceyi elde etmişleri bir bir elediniz. Şimdi 45 bin öğretmen alımı yapıldı. KPSS’den sıralaması yapıldı. ‘Sözlü sınav sonuçları açıklandı’ diye Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yapıyor. Hani mülakat kalkacaktı? Hiç mi utanmıyorsunuz? Hiç mi sıkılmıyorsunuz? Siz vaat verme yerinde değilsiniz, icra makamındasınız. Şimdi görüyoruz; YÖK üniversitelerden kadro alımına başladı, bakanlıklar KPSS’yi de dolanarak mülakatlarla personel alımına başladı. Yatacak yeriniz yok. ‘Mülakatı kaldıracağım’ sözü değil eylemini gerçekleştirme makamındasınız. Bir tek kanun hükmünde kararnameyle bunu yapabilirsiniz. Niye yapmıyorsunuz? Yazık yazık. 45 bin öğretmeni sözlüye aldınız değil mi? O elenenlerin iki eli sizin yakanızda olacak”

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’na katılmıştı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, “Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız” demişti.

Erdoğan’ın bu sözlerine sosyal medyadan, mülakatları kaldırma vaadinin Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaadi olduğu yönünde tepki gelmişti.