Erdoğan ve Ersin Tatar’dan Kapalı Maraş mesajı: Buranın gerçek sahipleri bellidir

Yayın tarihi: 15 Kasım 2020 Pazar 8:14 pm - Güncelleme: 15 Kasım 2020 Pazar 8:14 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kapalı Maraş bölgesi ziyareti sonrası ortak açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kapalı Maraş’a ilişkin, “Buranın gerçek sahipleri bellidir. Sene 74. Sene 2020. Yıllar yılı burası böyle kalmış. Artık biz diyoruz ki adım atalım” ifadesinde bulundu.

KKTC’nin kuruluşunun 37. yıl dönümünde Maraş’ı ziyaret eden Türkiye AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile ortak açıklama yaptı.

Sarayda yaşayan Erdoğan’dan Ersin Tatar’a ilginç öneri: İnşa edelim

“ULUSLARARASI TOPLUM KKTC’YE ADİL DAVRANMADI”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sene 74. Sene 2020. Yıllar yılı burası böyle kalmış. Artık biz diyoruz ki adım atalım. Kuzey’i adeta mahkum etmişler, Güney’i AB üyesi yapmışlar. Kuzey Kıbrıs’a yapılan adaletsizliği hazmetmek mümkün değildir. Uluslararası toplum KKTC’ye adil davranmadı. Kuzey Kıbrıs’a yapılan adaletsizlikti” ifadelerini kullandı.

”BURANIN GERÇEK SAHİPLERİ BELLİDİR”

Erdoğan, “Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumundayız. Bugünkü attığımız adım ve süratle yapılan çalışmalarla yeni bir süreç başlamıştır. Maraş için yeni bir süreç başlamıştır. Buranın gerçek sahipleri bellidir. Gerçek sahiplerine kavuşacağı günü beklemektedir. Maraş kendi asıl sahiplerine kavuşmuştur” dedi.

KAPALI MARAŞ’TA PİKNİK

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’nin 37. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla MHP lideri Bahçeli ile 46 yıl kısmen açılan Maraş’ta deniz kıyısındaki mekanda piknik etkinliğinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MHP lideri Bahçeli ile deniz kıyısında piknik etkinliğinin bulunduğu Maraş’a geldi. Tarihi ziyareti Türkiye ve KKTC medyası yanı sıra Güney Kıbrıs medyası da takip ediyor.