Erdoğan tepki çeken Hatay sözlerini düzeltmeye çalıştı muhalefeti suçladı

Yayın tarihi: 6 Şubat 2024 Salı 4:18 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2024 Çarşamba 10:55 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’la ilgili tepki çeken sözlerini düzeltmeye çalışarak tüm belediyelere parti ayrımı yapmaksızın gerekenleri gönderdiklerini öne sürdü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da kullandığı “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı” sözlerine gelen tepkiler sonrası ilk kez konuştu.

‘BİRİLERİ TEPİNİYOR…’

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezi’nde Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nde konuşan Erdoğan “Şimdi birileri çıkmış, Hatay’daki aday tanıtım toplantısında söylediğimiz ‘Hükümetle yerel yönetimlerin işbirliğinin önemine işaret ettiğimiz’ ifadelerin üzerinde tepiniyor. Halbuki yıllardır sürekli şu hakikati kamuoyunun dikkatine getiriyoruz. Hükümet olarak biz, hangi partiden olduğuna bakmaksızın tüm belediyelere bütçeden alması gerekenleri eksiksiz gönderdik, gönderiyoruz. Hatta plana ve projeye dayalı, hakikaten yapacaklarını gördüğümüz yatırımlar için borçlanma izinlerini de veriyoruz” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Bunlarla da kalmadık. Muhalefetin elindeki şehirlerde normalde belediyelerin yapması gereken yatırımların önemli bir kısmını sırf vatandaşlarımız mağdur olmasın diye bakanlıklarımız eliyle yine biz hayata geçirdik. Aksini iddia eden kendi eksiğini, kendi beceriksizliğini bizim üzerimizden örtmeye çalışıyor demektir.”

Hataylılardan Erdoğan’a yanıt: Herkes bir cümleyle uğurlanır…

MUHALEFET BELEDİYELERİNİ HEDEF ALDI

Muhalefet belediyelerini hedef alan Erdoğan, şunları söyledi:

“Ellerindeki onca kaynağa rağmen hizmet üretemeyen muhalefet belediyelerinin sorusunu ise en hafif tabiriyle basiretsizliktir. Bu belediyeleri yönetenlerin gözü ve gönlü başka yerlerde olduğu için şehirlerini ihmal ve istismar etmektedirler. İstanbul’dan İzmir’e, Ankara’sından Hatay’ına, muhalefet belediyelerinin şehirlerine hak ettikleri hizmeti kazandıramadıkları için bunun tek sebebi nedir biliyor musunuz? Beceriksizlik, iş bilmezlik, başka işler peşinde koşmak…”

ÇAĞLAYAN SALDIRISI

Erdoğan, Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısıyla ilgili de “İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde meydana gelen terör saldırısından dolayı adalet camiamıza ve halkımıza geçmiş olsun diyorum. Biri kadın, diğeri erkek iki terörist alçak emellerine ulaşamadan görevli polislerimiz tarafından etkisiz hale getirilmiştir. Türkiye hiçbir ayrım yapmadan tüm terör örgütleriyle ve destekçileriyle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Yaralılarımıza Rabb’imden acil şifalar diliyorum. Yaralılarımızdan da bir tanesinin Hakka yürümüş olmasından dolayı ona da Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman polislerimizin tek tek alınlarından öpüyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İstanbul Çağlayan Adliyesi önündeki güvenlik noktasına yönelik saldırıda yaralananlardan birinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hataylılardan Erdoğan’a yanıt: Acılarımız daha da katlandı

Lütfü Savaş’tan Erdoğan’ın Hatay sözlerine yanıt: Halk hiçbir zaman şantaja boyun eğmemiştir

Erdoğan’ın Hatay’daki itirafına tepki yağdı

Kaynak: TELE1