Hataylılardan Erdoğan’a yanıt: Acılarımız daha da katlandı

Yayın tarihi: 5 Şubat 2024 Pazartesi 11:26 am - Güncelleme: 5 Şubat 2024 Pazartesi 12:51 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Hatay garip kaldı” sözlerine Hataylılardan tepki geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (3 Şubat) Antakya Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AKP Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda  “Bir gerçeği şu anda söylüyorum. Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı” dedi.

Erdoğan’ın bu sözlerine Hataylılardan yanıt geldi.

Bianet’in haberine göre mikrofonu gören her yurttaş Hatay hakkında konuşmak istedi ancak konuyu Erdoğan’ın açıklamalarına geldiğinde çoğunluk duraksadı.

TELE1 deprem bölgesinde! İşte Hatay Konteyner Kent’te son durum

‘KONUŞSAK NE DEĞİŞECEK?’

Uzunçarşı’da konuşan bazı esnaflar, kameranın kapandığını görünce “Konuşsak ne değişecek ki?”, “Buna dair konuşmasam daha iyi” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasına tepki gösteren Hataylıların hemen hepsi şu sözleri sarfetti: “Bu ayrımcı sözler bizi üzüyor”, “Acılarımız daha da katlandı”. “Tehdit gibi bir konuşmaydı.”

‘BİZ ELLERİMİZLE YENİDEN YAPARIZ’

Hatay’da “siyaset üstü bir manzara” ile karşı karşıya olduklarını belirten bir yurttaş, Erdoğan’ın sözlerini “ayrımcı” olarak nitelendirdi ve “Bize iyileştirici, birleştirici söylemler lazım. Biz ellerimizle yeniden yaparız binaları, evleri. Açıkta kalmayız. Yaparız, yaptık da. O güce sahibiz. Çünkü biz bu toprakların çocuklarıyız” dedi.

‘ŞİMDİ BAŞIMIZA BİR İŞ GELMESİN’

Bir vatandaş da kameraya konuştuktan sonra konteyner kentte kaldığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Şimdi başımıza bir iş gelmesin” diyerek videosunun yayımlanmamasını isteyen bir yurttaş oldu. Halbuki 30 saniyelik konuşmasında yanlış tek bir söz yoktu, hakikat vardı. Bir memlekette hizmet yasalarla olur. Seçimden seçime olmaz. Seçim sonuçlarına göre de olmaz. Yasalar ne diyorsa odur. Bunlara göre gelmesi gerekir hizmetlerin. Sayın Cumhurbaşkanı’nın düşüncesi farklı olabilir. Kendi düşüncesi olabilir. Biz yasalara bakıyoruz. Yasalara göre hizmet bekliyoruz. Niye biz vergi veriyoruz? Vergimizin karşılığında hizmet bekliyoruz. Bu kadar. Teşekkür ederim.”

Erdoğan’a destek verenler ise 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin kazanması halinde “kente hizmet geleceğini” savundu.

Lütfü Savaş’tan Erdoğan’ın Hatay sözlerine yanıt: Halk hiçbir zaman şantaja boyun eğmemiştir

Kaynak: TELE1