Hataylılardan Erdoğan’a yanıt: Herkes bir cümleyle uğurlanır…

Yayın tarihi: 5 Şubat 2024 Pazartesi 6:22 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2024 Pazartesi 6:28 pm

Hataylılar, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Hatay garip kaldı” sözlerine TELE1 ekranlarında yanıt verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Şubat’ta Antakya Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AKP Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda “Bir gerçeği şu anda söylüyorum. Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı” dedi.

Erdoğan’ın tepki çeken sözlerine Hataylılar, TELE1 ekranlarında yanıt verdi. Zeynel Lüle’ye konuşan Hatay Kadın Girişimciler Yönetim Kurulu Üyesi Esin İyiel “Daha önce Antakya’yı gelmiş, güzel yemeklerini yemiş, tarihi sokaklarında gezmiş herkesi Antakya’ya çağırıyoruz. Burada yaşamak zorunda olan, insanca yaşam koşulları elinden alınmış, var olmak ve var etmek için esnafımıza, çiftçimize, zanaatkarımıza katkıda bulunmasını istiyoruz. Bir isteğimiz de devletten. Hatay’ın en kısa zamanda özel afet bölgesi ilan edilerek bir yatırım merkezi yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Hataylılardan Erdoğan’a yanıt: Acılarımız daha da katlandı

‘BU DEFTERİ O GÜN KAPATACAĞIZ’

İyiel şöyle devam etti:

“Canımı çok acıtan bir konuyu da dile getirmek istiyoruz. Biz Antakya’da yüzyıllardır yanımızdakinin dili, mezhebi, dini, cinsiyeti ve siyasi görüşünü sormadan yaşadık. Ayrımcılık bizim hayatımızda, vicdanımızda yer etmez. O yüzden biz sayın Cumhurbaşkanının ‘Bizden değilsiniz hizmette yok’ sözünü anlayamayız. Ama şunu çok iyi anladık, üç gün boyunca bu şehre kurtarma ekibinin neden gelmediğini, askerin kışladan neden çıkarılmasına izin verilmediğini, canlarımızın enkazlarda bağıra bağıra neden vefat ettiğini, mallarımız talan edilirken neden seyredildiğini çok iyi anladık. Bu dünyada herkes bir cümleyle, bir soruyla uğurlanır. ‘Hakkınızı helal ediyor musunuz?’ İşte biz Antakyalılar olarak bu defteri o gün kapatacağız.”

ŞİİR OKUDU: BİZ FERYAT EDERKEN NEREDEYDİNİZ?

Bir depremzede canlı yayınımızda Hatay için yazdığı şiiri okudu.

 

Kaynak: TELE1