Erdoğan “giderlerse gitsinler” demişti! Hastanedeki ‘uzun kuyruk’ görüntüleri gündem oldu

Yayın tarihi: 19 Eylül 2022 Pazartesi 12:41 pm - Güncelleme: 19 Eylül 2022 Pazartesi 12:43 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kötü çalışma koşulları nedeniyle yurtdışına gitmek isteyen doktorlara “Giderlerse gitsinler” çıkışının ardından hastanelerdeki uzman doktor eksikliği gündeme gelmişti. Gaziantep’teki devlet hastanesinde kayda alınan görüntüler doktor yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Hastanede uzun kuyruklar oluştuğu görüldü.

Gaziantep Nizip Devlet Hastanesi’nde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü. Muayene olmak için sıra bekleyen bir yurttaş tarafından kaydedilen görüntüler, hastanelerdeki doktor yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Hekimler Türkiye’yi terk ediyor! Bir ayda 281 başvuru yapıldı

Vatandaşlar, ultrason ve röntgen için sıra alımlarının durduğunu ve mağdur oldukları ifade etti. Öte yandan hekim sayısının da eksik olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, enfeksiyon hastalıkları uzmanı hekimin haftanın yalnızca 1 günü hastanede olduğunu belirtti. Hastanede her gün benzer bir durum yaşandığını ifade eden vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı’nın soruna çözüm bulmasını istedi.

2021’de bin 405 hekim göç etti! Cerrahi branşlara tercih dipte

ERDOĞAN “GİDERLERSE GİTSİNLER” DEMİŞTİ

Doktorların, hak ettikleri koşullarda çalışamadıkları gerekçesiyle yurt dışına gitmek istemesine yönelik konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanelerdeki uzman doktor yetersizliğine rağmen, “Gidiyorlarsa gitsinler, buralar boş kalmaz!” demişti.

Erdoğan ayrıca başbakan olduğu dönemdeki bir açıklamasında, ‘Tüm dünyada sağlık hizmetlerinden, sosyal hizmetlerden kesinti yapılırken, birçok ülke sağlık reformu yapmak isteyip başaramazken biz, sağlıkta adeta sessiz bir devrim gerçekleştirdik. Bu ivmeyi aynı şekilde devam ettireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.