Hekimler Türkiye’yi terk ediyor! Bir ayda 281 başvuru yapıldı

Yayın tarihi: 2 Eylül 2022 Cuma 11:25 am - Güncelleme: 2 Eylül 2022 Cuma 11:29 am

TTB, sağlık çalışanlarının yurt dışında çalışabilmesi için gereken “iyi hal belgesi”ne başvuru sayısının son sekiz ayın en yüksek seviyesine ulaştığını duyurdu. Erdoğan, sağlık emekçileri için, “Giderlerse gitsinler.” demişti.

Türkiye’de sağlık emekçilerine artan saldırılar ve AKP’nin yanlış sağlık politikası hekimlerin yurtdışına gitmesine neden oluyor. Türk Tabipler Birliği (TTB), yurtdışına çıkış yapmak için gerekli olan iyi hal belgesine 2022 yılının ilk sekiz ayında bin 683 başvuru yapıldığını söyledi. Başvuruların 889’u uzman hekimler tarafından yapılırken, 794 başvuru ise pratisyen hekimler tarafından yapıldı.

AĞUSTOS AYINDA 281 SAĞLIKÇI “İYİ HAL BELGESİ”NE BAŞVURDU

2022 yılının ağustos ayı ise tüm zamanların en fazla başvuru yapılan ayı oldu. Ağustos ayında toplam 281 sağlık emekçisi “iyi hal belgesi” için başvuruda bulundu.

Konuya ilişkin TTB, tarafından şu paylaşım yapıldı:
“TTB’ye “İyi Hal Belgesi” başvuru sayısı: Ağustosta yeni bir rekor ile 281 oldu. 2022’nin ilk 8 ayında bin 683’e ulaştı. Hekimlerin ağır ve güvensiz çalışma şartları nedeniyle yurt dışına göçü artarak sürüyor. Sağlıklı bir gelecek için mücadeleye devam!”

ERDOĞAN “GİDERLERSE GİTSİNLER” DEMİŞTİ

Öte yandan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurtdışına giden sağlık emekçileri için, “Giderlerse gitsinler.” demişti.

‘Gidecek’ doktor da kalmayacak! 33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı