2021’de bin 405 hekim göç etti! Cerrahi branşlara tercih dipte

Yayın tarihi: 1 Haziran 2022 Çarşamba 6:31 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2022 Çarşamba 6:43 pm

CHP’li Servet Ünsal, hekimlerin Türkiye’de değersizleştirilerek  düşük maaşlar ile çalıştıklarına dikkat çekti. Ünsal, “2021 yılında göç eden tıp doktoru sayımız bin 405 oldu. Önümüzdeki süreçte Beyin cerrahı bulamayacağız, çocuk cerrahı bulamayacağız” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, partisinin Niğde il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Servet Ünsal, hekimlerin düşük ücretlerden kaçınmak adına cerrahi branşları tercih etmediğini belirterek ileride cerrah bulunamayacağın konusunda uyardı. Servet Ünsal şunları dile getirdi:

“Tabi göç gençlerimiz de her anlamda var. Mühendislerimiz de avukatlarımız da ziraat mühendisleri dahil her alanda var. Ama tıp doktorlarının özellikle 2021 yılında göç eden tıp doktoru sayımız bin 405 oldu. Düşünebiliyor musunuz?

CUMHURBAŞKANI’NIN CEHALETİNİ AKLIMIZ ARTIK ALMIYOR

Bu ülkenin en iyi yetişmiş elemanları sağlığımızı emanet edeceğimiz doktorlarımız hızla ülkeyi terk ediyor niye bunun nedenleri var. Doktora şiddet var, malpraktis yasası var, ekonomik sorunlarının çözülmemesi var, doktorlara liyakatin verilmemesi var. Düşünün en üst düzeyde puan alarak üniversitelere girmiş doktor okulu bitirdikten sonra niteliksiz bir elemanın aldığı maaş kadar maaş alıyor. Düşünebiliyor musunuz doktorlar nöbetlere otobüsle gidiyor artık, kredi bile alamıyorlar maaşlarıyla. Bu anlamda ‘giderlerse gitsinler’ diyen bu ülkede bir de cumhurbaşkanı var. Gerçekten artık aklımız almıyor Cumhurbaşkanının yanlışlığına, bu cehaletine artık.

DOKTORLAR DEĞERSİZLEŞTİRİLDİKLERİ İÇİN ÜLKEYİ TERK EDİYOR

Bu ülkenin doktorları artık değer verilmediği için kendilerine ülkeyi terk ediyorlar. İhtisas sınavları yapıldı, KPSS sınavları gibi doktorlarda da TUS sınavı yapılıyor. Bu sınavlarda eskiden 78 ile 80 puan alanlar en iyi doktorluk branşlarına yerleşirdi. Bugüne gelindiğinde çocuk cerrahisi tercih bile edilemedi, çocuk cerrahisini tercih eden doktor yok. Kalp damar cerrahisi boş, beyin cerrahisi boş. Türkiye Cumhuriyeti’nde hasta kabul edilmiyor artık. Bu siyasi iktidar hastaları müşteri görüyor. Onun için şehir hastaneleri batağını bu ülkede yaşattılar yandaşları ile bu ülkeyi soyuyorlar.

Bu anlamda önümüzdeki süreçte kalp damar cerrahı bulamayacağız. Beyin cerrahı bulamayacağız, çocuk cerrahı bulamayacağız. Millet ne yapıyor plastik cerrah, dermatoloji gibi para getiren branşlara çocuklar yöneliyor.

DOKTORUN ÇIPLAK MAAŞI 6 BİN 500 LİRA

Niye? Bu ülkede çıplak maaşı 6 bin 500 lira olan bordolu doktorlarımız var. Nöbet paraları hariç, nöbet de tutuyorlar… 300-400 saat nöbet tutuyorlar. Ama 130 saatin üstündeki ücretini veremiyorlar. Nöbetle birlikte para alan doktorların maaşı 7- 8 bin lirayı bulmuyor. Ülke bu hale gelmiş.”

 

 

‘Binlerce hekim Türkiye’yi terk edecek’