Erdoğan, Putin ve Aliyev ile görüştü

Yayın tarihi: 23 Şubat 2022 Çarşamba 4:57 pm - Güncelleme: 23 Şubat 2022 Çarşamba 5:15 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya lideri Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği görüşmede, “Türkiye gerginliğin azaltılması ve barışın korunması için üzerine düşeni yapmaya hazırdır” dedi.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna meselesi ele alındı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, bölgesel meselelerde Rusya Devlet Başkanı Putin’le kurdukları yakın diyaloğa her zaman büyük önem verdiğini, bunun olumlu sonuçlarını gördüklerini ve bu anlayışı sürdürme kararlılığında olduğunu ifade etti.

“TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIR”

Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne aykırı adımları tanımadıklarını, bunun ilkesel bir tutum olduğunu belirten AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Minsk Anlaşmaları zemininde bir sonuca ulaşılmasının önemli olduğunu dile getirdi. Sorunun daha karmaşık hale gelmesinin, askeri bir çatışmanın kimseye yarar getirmeyeceğini vurgulayan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu anlayışla diplomatik temasların ve görüşmelerin devam ettirilmesini önemsediklerini; dün olduğu gibi bugün de Türkiye’nin gerginliğin azaltılması ve barışın korunması için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirtti.

ERDOĞAN PUTİN’İ TÜRKİYE’YE DAVET ETTİ

Bu meselenin diyalog yoluyla halledilmesi çağrısını yineleyen Erdoğan, diplomasiyi öne çıkarmakta fayda olduğunu, NATO içinde de yapıcı tutumu sürdürdüklerini kaydetti. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, eylül ayındaki Soçi ziyareti sırasında da mutabık kaldıkları üzere, Rusya Devlet Başkanı Putin’i Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı için en kısa sürede Türkiye’ye beklediğini ifade etti.

ERDOĞAN ALİYEV’LE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Azerbaycan iş birliğini geliştirecek hususlar ile Ermenistan’la ilişkiler ve Rusya-Ukrayna krizi başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel meselelerde eşgüdüm içinde hareket etme kararlılıklarını teyit etti.

Aliyev ve Putin anlaşmayı şampanya içerek kutladı

Rusya: ABD yaptırımları güçlü şekilde karşılık bulacak