Elon Musk’ın başı Tesla ile dertte! 2 milyon aracı geri çağırdılar

Yayın tarihi: 14 Aralık 2023 Perşembe 11:36 am - Güncelleme: 14 Aralık 2023 Perşembe 11:36 am

Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla‘nın otopilot yazılımda bir sorun tespit edildiği için ABD’deki 2 milyon aracı geri çağırdığı duyuruldu.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yayımlanan belgelerde, Tesla’nın yazılımsal bazı sorunlar yaşadığını ve bunu düzeltmek için geri çağırılan araçlara yazılım güncellemesi göndereceği belirtildi.

KAZA RİSKİ ARTABİLİR

AFP’ye gönderilen bir açıklamada NHTSA, Tesla’nın otopilot sisteminin sürücülerin dikkatini vermesini sağlama yönteminin yetersiz olabileceğini ve sistemin öngörülebilir şekilde kötüye kullanılmasına yol açabileceğini tespit ettiklerini ifade etti. NHTSA, otopilotun yanlış kullanılması ve sürücünün işlevinin etkinleştirildiğini fark edememesi durumunda kaza riskinin daha da yüksek olabileceğini söyledi.

Batarya neredeyse yeni bir otomobil fiyatı! Tesla değişim ücretini açıklandı

EK UYARI OLACAK

Tesla, yazılım güncellemesiyle araçlara yeni bir takım özellikler gönderecek. Örneğin yazılım güncellemesinde “sürücüyü sürekli sürüş sorumluluğuna uymaya daha fazla teşvik etmek için” ek kontroller ve uyarılar olacak.

TESLA 2021’DE 11 KAZA YAPMIŞTI

Dünyanın en zengin iş insanlarından ve X’in sahibi Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla, uzun süredir araba kazalarından kaynaklanan çeşitli davalarla karşı karşıya. Bu geri çağırma da, NHTSA’nın kazalara ilişkin yürüttüğü soruşturmaların ardından geldi. NHTSA, 2021’de Tesla araçlarının karıştığı 11 kaza ile ilgili soruşturma başlatmıştı.

Tesla’nın zirvedeki yeri tehlikeye girdi

Kaynak: TELE1