Batarya neredeyse yeni bir otomobil fiyatı! Tesla değişim ücretini açıklandı

Yayın tarihi: 15 Kasım 2023 Çarşamba 10:01 am - Güncelleme: 15 Kasım 2023 Çarşamba 10:02 am

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla’nın Türkiye’de sattığı Tesla Model Y modelinin batarya değişim ücretinin 490 bin TL olduğu iddia edildi.

Elektrikli otomobillerde bir süre sonra pillerinin değişmesi gerekebiliyor. Bu nedenle Türkiye’deki Tesla sahipleri, Model Y’nin batarya değişim ücretini merak ediyorlardı. YouTube yayıncısı Engin Özören, Türkiye’deki Tesla Model Y’nin batarya değişim ücretiyle rakamı paylaştı.

TESLA MODEL Y’NİN BATARYA DEĞİŞİM ÜCRETİ: 490 BİN TL

Özgören’in paylaştığı bilgilere göre, Model Y’nin Türkiye’deki batarya değişim maliyeti 390 bin TL olarak belirlenmiş, işçilik dahil edildiğinde bu miktarın 490 bin TL’ye kadar çıkabildiği ifade ediliyor.

Tesla’nın Türkiye’de satılan modelleri 2 milyon 252 bin TL’den başlıyor, bu da batarya değişim ücretinin araç fiyatının yüzde 21’ine kadar çıkabileceği anlamına geliyor. Tesla, 2023 Nisan ayında Model Y aracıyla Türkiye pazarına giriş yapmış ve bu süreçte başarılı bir performans sergileyerek ülkede en çok satan elektrikli otomobil markalarından biri olmuştu.

8 YIL VEYA 160 BİN KİLOMETRE

Öte yandan Tesla’nın Türkiye destek sayfasında da garanti süresince minimum %70 batarya kapasitesini koruyarak 8 yıl veya 160 bin kilometre garanti ifadeleri de bulunuyor.

2 gün sonra Tesla Model Y fiyatlarına bir zam daha