Elmalı Davası kararına büyük tepki: İstismarın affı olmaz

Yayın tarihi: 29 Haziran 2021 Salı 1:17 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2021 Salı 2:28 pm

 2 çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı ve Elmalı Davası olarak bilinen davada faillere 5 Ocak tarihinde verilen tahliye kararına tepkiler büyüyor. Pek çok siyasi, futbolcu ve ünlü isim sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda yetkilileri harekete çağırdı.

Antalya’nın Fenike ilçesinde G.E.G ile İ.E.G isimli iki çocuk cinsel istismara uğramış, yürütülen soruşturma kapsamında anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. davanın üçüncü duruşmasında tahliye edilmişti. İstismara uğrayan çocuklar istismarı resmederek anlatmışlardı. 6 Ocak 2021’de verilen tahliye kararının üzerine çok sayıda yurttaş karara tepkisini gösterdi. Twitter’da TT listesine giren Elmalı Davası yeniden gündeme geldi. Yurttaşlar, faillerin hak ettikleri cezayı almaları için yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

Vahim Yasa! Elmalı Davası’ndaki bu resim delil sayılmayacak

Elmalı Davası’nda verilen tahliye kararına tepki gösteren isimler arasında sanatçı Haluk Levent, Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay ve geçtiğimiz günlerde LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne destek verdiği için eleştirilen Taylan Antalyalı da bulunuyor.