Ekrem İmamoğlu 14 Mayıs sonrası neler yapılacağını Sultanbeyli’de açıkladı

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2023 Perşembe 11:39 am - Güncelleme: 4 Mayıs 2023 Perşembe 12:50 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Sultanbeyli’de vatandaşlara seslendi. 2019 yılından beri yaptıkları projeleri anlatan Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü’nden Sultanbeyli’ye kadar yapılması planlanan projeyi de açıkladı. Göreve geldiklerinden beri 210 bin öğrenciye burs verdiklerini ösyleyen İmamoğlu geçmiş dönemde 200 bin dolar burs aldığı ortaya çıkan AKP milletvekili adayı Ravza Kavakçı’yı hatırlattı.

İstanbul Sultanbeyli’de halka buluşan İmamoğlu büyük bir coşkuyla karşılandı. Gelecek döneme dair planlarını anlatan Ekrem İmamoğlu 14 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda nelerin değişeceğini tek tek açıkladı.

Beklenen deprem hakkında da açıklama yapan İmamoğlu “İstanbul’un en önemli konularından birisi deprem. Bu büyük iş için devletiyle belediyesiyle bilim dünyasıyla meslek örgütleriyle birlikte tam bir seferberlik yapacağız. Bunlarla yapamadık hepsiyle konuşuyoruz, bütün bürokratları yukarıya bakıyor.. Talimat gelecek öyle hareket edecekler. ” dedi.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosunun açılış tarihi açıklandı

KİPTAŞ’ta devrim yaptıklarını ifade eden İmamoğlu aynısını TOKİ içinde yapacaklarını kaydederken “Bu sürecin oluşması için ne yapacağız 14 Mayıs’ta oylarımızı kullanacağız ve 15 Mayıs sabahı bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nı Kemal Kılıçdaroğlu yapacağız.” dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Nereden geliyorum yapamıyorsunuz dedikleri asılsız iddialarla engellemeye çalıştıkları, Çekmeköy  Sancaktepe Sultanbeyli metro hattının test sürüşünden geliyorum. Yapamadılar biz yaptık 16 milyon İstanbulluya siz güzel Sultanbeyli halkına hayırlı uğurlu olsun diyeceğiz ve sizi metroyla buluşturacağız.

İKİ YILDA YÜZDE 4 YAPMIŞLAR YÜZDE 80’E ÇIKARTTIK

Biraz geçmişinden bahsedeyim yüzde 4 ilerlemeyle bu hattı devraldık. Bu ne demek şantiyeyi kurmuşlar bir iki yerde kazı yapmışlar şu an tam yüzde 80’e ulaştı bu inşaatın. İhalesi 2017’de yapıldı yapıldığında finansman yok araçları ile ilgili hiçbir şey yapılmış. Trenlerle ilgili hiçbir şey yapılmamış. Biz göreve gelir gelmez baktık ki iki yılda yüzde 4’e gelmiş bir metro hattı. Hemen araçların üretimine başladık finansmanı hiç düşünülmemişti hemen finansmanı hazırlayıp sürece başladık ve tam gaz devam ettik. Onları iki yılda yüzde 4’e getirdikleri Çekmeköy Sancaktepe Sultanbeyli hattını biz üç yılda yüzde 76 üstüne koyup yüzde 80’e geldik. Fazla değil 10 ay sonra Samandra’ya kadar metromuz geliyor.  2024’ün içinde de inşallah bu rayı hizmetinize açıyor olacağız.

İmamoğlu: Adaletin Ekrem’i de Selahattin’i de olmaz

BELEDİYE AYIRT ETMEYİZ

Bakın Çekmeköy Sancaktepe Sultanbeyli siyaset var mı içinde her belediye bizim belediyemiz. Her seçilmiş belediye başkanımız bizim başkanımız. Ben belediye başkanını çağırım en az 10 – 15 kez buluşmuşuzdur. Meseleye biz nasıl bakarız milletin belediyesi. Şu partinin bu partinin belediyesi değil. Onun için başarıyoruz….

1 YIL 2 AY GECİKTİRDİLER

Sevgili hemşerilerim hazine ve özellikle finansmanı ile ilgili bunu söylemem lazım. Bakanlığa finansmanı ile çalışırken Ekim 2021’de başvuru yaptık. Bu ülkenin ekonomi bakanı buna imza atınca ne oluyor bizim için bir şey yapmıyor sadece borçlanmayı devletin kütüğüne yazıyor. Bir imzayı bu devletin ekonomi bakanı Sultanbeyli için yapacağımız hizmeti tam 1 yıl 2 ay geciktirdi. Şimdi size hizmet etmek üzere yetkilendirmiş insanların bunu yapmadıkları aklınız alıyor mu. Tek dertleri var bunu Ekrem İmamoğlu yapmasın. Ya hu Ekrem İmamoğlu evine metro döşemiyor ki Sutlanbeyli halkına yapıyor. Sen zararı Sultanbeylilere veriyorsun. Bir de utanmadan çıkıp hattı durdurdular diyor. Planlayamadığınız projeleri dahi biz yaparız. Bizim için tek konu var vatandaşın huzuru mutluluğu ve memnuniyeti. Bunu bizden iyi bilen yok bunu bilin.

İmamoğlu: 2 yıl içinde enflasyonu tek haneli rakama indireceğiz

SOSYAL YARDIMLARI 5 KATINA ÇIKARDIK

Pırıl pırıl gençlerimiz var bakın… Sevgili Sultanbeyli halkı bakın ağır ekonomik koşullara rağmen bu işleri yapıyoruz. Hakkıyla hizmet edebilmek için sizlere canla başla çalışmaya devem edeceğiz. Çünkü biz vatandaşa hizmet etmek için gelmiş hizmetkarlarız. Kendini vatandaşa hizmete değil vatandaşlar nemalanmaya gelmiş görenler başka. Hatırlar mısınız ne demişlerdi bizim için? Sosyal yardımları iyice azaltacaklar ya da bitirecekler. Bu kardeşiniz; keşke insanların ekonomik problemi olmasaydı da sosyal yardımları vermeseydik ama ekonomik sıkıntılar daha da büyüdü sosyal yardımları tam 5 katına çıkardık.. Göreve geldiğimizden bu yana parti ayrımı gözetmeksizin özenli çalıştık. Bu şehrin çocuklarına eğitime yardım ettik.

RAVZA KAVAKÇIYI HATIRLATARAK SÖYLEDİ: 210 BİN GENCE BURS VERDİK

Bakın gençlerimize çok özel fırsatlar hazırladık. Özellikle gençlerin eğitiminde üniversiteye hazırlıktan tutun burs vermeye kadar. Bizden önce burs verilmiyordu şu an biz 75 bin üniversite öğrencisine burs verdik. Pardon yanlış söyledim bizden önce bir iki kişiye burs verilmiş. Bir kişiye işe bugün girmiş kişiye tam bir hafta sonra 200 bin dolar burs verildi. Hem de metro şirketinde çalışmak için alınan kişi burs verilerek ABD’ye yollandı, hem de ne bölümü siyaset bölümü. Şimdi o kişi İstanbul’dan milletvekili adayı. Bizden önce öyle bir iki kişiye burs verildi. Biz 4 yılda 210 bin öğrenciye burs verdik.

İmamoğlu: Adaletin Ekrem’i de Selahattin’i de olmaz

ANNELER ÇOCUK KARTINDAN FAYDALANIYOR

Bu kentte herkesin ihtiyaçları görülsün. 4 yaşına kadar çocuğu olan annelere ücretsiz ulaşım  kartı verdik bunu keyfimizden vermedik. Özellikle Sultanbeyli’de ev ziyaretinde anneler dedi ki çocuğumu sağlık ocağına bile götüremiyorum. İstanbul’u gezemiyorum. Bir anne alacak yanına bebeğini İstanbul’u gezecek kardeşim gezecek. Ben bütün hanımefendilere sesleniyorum. Bugün 350 bin anne bu karttan faydalanıyor. Helali hoş olsun. Meydanlarda cumhurbaşkanı ne dedi biliyor musunuz. Kimin parasını kime veriyorsun. Ben de dedim sizi ilgilendirmez milletin parasını millete veriyorum dedim.

EŞİT FIRSAT İSTİYORUZ

16 milyon insanınıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Üretken bir kent inşa edeceğiz ve bunun için çalışacağız. kreş açıyoruz bebeklerimiz çocuklarımız dünyanın gerisinde kalmayacak. Çocuklarımız kreşe gidecek anneler de kendine iş bulacak. Geçerlimize bölgesel istihdam ofislerinde iş buluyoruz. 110 bine gidiyor sayısı. Koca İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bir öğrenciyi yatıracak yatağı yokken bu Eylül’de tam 5 bin yatağı olacak. İşte tüm çocukların gençlerin birbirleriyle eşit fırsatlara kavuşsun istiyoruz. Biz onun için Sultanbeyli’de Mimar Sinan etkinlik merkezini açtık onun için 220 kişilik Kemal Tahir Kütüphanesi’ni açtık. Bütün gençler başta olmaz üzere bölge sakinlerinin spor ve sağlıklı yaşamlarını sürdürebilmeleri için 100. yıl spor tesisini açtık.

SULTANBEYLİ BELEDİYESİYLE OTURDUK ÇÖZDÜK

Biz sorunları çözmek için Sultanbeyli belediyesiyle oturduk çözdük. Sultanbeyli Belediye başkanı ve çalışanlar Fizan’dan gelmedi ki. Bütün belediyeler biliyor hiçbir gün yapılacak bir hizmetin önüne bırakın taş koymayı önünü açmak için elinizden geleni yapacaksınız dedim. Bu bir anlayış değişimidir.

SULTANBEYLİ BEYLİKDÜZÜ ARASI 50 DAKİKA OLACAK

Biz hizmet etmekten yorgun düşmeyiz kat ve kat fazlasını yapacağız. Sultanbeyli ve içinde bulunduğu beş ilçenin artan atık su ihtiyacı ile ilgili dönüştürülmesi ile ilgili tesisi hızla tamamlayacağız. Sabiha Gökçen Havalimanı ve Beylikdüzü arasında İstanbul’u ayağa kaldıracak bir proje hazırlıyoruz. İnşallah 14 Mayıs sonrası hükümetimizin İstanbul’un en önemli projesi. Bu proje ne yapacak sizi buradan alacak Beylikdüzü’ne tam 50 dakikada götürecek. Dünyada en önemli en vizyoner raylı sistem projesi.

İmamoğlu: 2 yıl içinde enflasyonu tek haneli rakama indireceğiz

SULTANBEYLİ KURTKÖY METRO PROJESİ

Yine Sultanbeyli Kurtköy metro projesi ile ilgili son aşamaya geldik. Adil Mahallesi Yuvamız İstanbul çocuk etkinlik merkezi yapımı devam ediyor. Kreşin temelini attık inşaatı devam ediyor. 14 Mayıs’ı hep birlikte memleket adına bir demokrasi ve adalet bayramı haline getireceğiz. Unutmayın bu şehri hep birlikte ayağa kaldıracağız. Bu ülkenin sahibi milletin olduğunu hep birlikte göstereceğiz. Devletin yöneticilerinin milletin karsında gücünü gösteren değil, güler yüzlü vatandaşına tevazuuyla bakan iyi niyetle bakan. Vatandaşın haklarını savunan yöneticinin haddini bildiği rejimin adıdır cumhuriyet.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ

Bu sürecin oluşması için ne yapacağız 14 Mayıs’ta oylarımızı kullanacağız ve 15 Mayıs sabahı bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nı Kemal Kılıçdaroğlu yapacağız.

DEPREM İÇİN ALINACAK ÖNLEMLER

İstanbul’un en önemli konularından birisi deprem. Bu büyük iş için devletiyle belediyesiyle bilim dünyasıyla meslek örgütleriyle birlikte tam bir seferberlik yapacağız. Bunlarla yapamadık hepsiyle konuşuyoruz, bütün bürokratları yukarıya bakıyor.. Talimat gelecek öyle hareket edecekler. Bir şey anlatıyoruz bana söyleme oraya söyle diyor. Bu düzen değişecek. Biz bu memleketin liyakatli insanları işin ehline süreci bıraktığımız zaman bu memleketin insanları bu memleketi yukarıya doğru tırmandırır.

Akit yangında Ekrem İmamoğlu’nu suçladı İçişleri Bakanlığı İBB’ye müfettiş atadı!

6 SİYASİ PARTİ KADROLARIYLA HAZIR

Bir kentsel dönüşüm seferberliği başlatacağız. Millet İttifakı bütün unsurlarıyla bu görevi üstlenmeye hazır.. Millet İttifakı kimlikli nitelikli bir kadroya sahip. 6 Siyasi parti kadrolarıyla hazır. Bu seçim gerçekten parti seçimi değil. Allah aşkına 21 yıl bu ülkeyi yöneteceksiniz hala gelip -cek -cak. Sizi yoksulluktan kurtaracağız.. geçin bunları Allah aşkına bu millet 14 Mayıs’ta sizi evinize yolluyor. Gidin evinizde eşlerinize çocuklarınıza hizmet edin. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun altında çalışacak çok güçlü kadromuz olacak. Bu kadro sizin evlatlarınızla çalışacak devlet kademeleri. Ortak aklın sesini yansıtan önemli bir plan kuracağız. Gömleğin kollarını sıvayacağız kravatı çıkarıp yola çıkacağız.

TOKİ VE KİPTAŞ

Bakın 50 bin 100 bin konut projesi açıkladılar kura çektiler. Yıllar geçti bırakın bitirilmesini temeli atılmayan projeler var. Bakın TOKİ 50 bin konut kampanyasında 2019’da Tuzla’da 508 konut üreteceğim dedi. kuraları çekti vatandaşları belirledi ne zaman temel attı 2021’de o da neden biliyor musunuz yanı başında biz KİPTAŞ olarak konut yapacağız diye. Onların projeleri hala temel aşamasında biz konutları teslim ettik.

KİPTAŞ’ta nasıl bir devrim yaptık aynısını devletin diğer kurumlarında yapacağız biz Tuzla’daki gibi yan yana koyun temel atacak dediler atamadılar. Biz 2021’de başladık 1 yılda bitirdik millet içinde oturuyor. Bizim çözümdür sorunumuz. Vatandaşın sorununu çözeceğiz. Bizim derdimiz seçimden önce  milletin oyunun avcısı olmak değil.. Şeffaf bir yönetim geliyor sevgili hemşerilerim. Bakın devleti tekrar kurumlar ve kuralları devleti haline getireceğiz. Sözlerimizi tutacağız ve vatandaşlarımıza asla mahcup olmayacağız. İnşallah 14 Mayıs’tan sonra Türkiye’nin bütün kurumlarına bambaşka bir dönemi hep birlikte başlatacağız.

İmamoğlu: Zamanları bitti tıpış tıpış evlerine yollayacağız