İmamoğlu: 2 yıl içinde enflasyonu tek haneli rakama indireceğiz

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 8:23 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 9:06 pm

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Adıyaman Kahta ve Ordu mitinglerinin ardından Kocaeli’nin Gebze ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Gebze halkına hitap eden İmamoğlu, Cumhuriyet tarihindeki en büyük krizin yaşandığına dikkat çekerek, “2 yıl içerisinde enflasyonu tek haneli rakama indireceğiz. 2 yıl içerisinde Türkiye ekonomisi trilyon dolarlık bir ekonomi olacak. 5 yıldan kısa sürede 15 bin dolar kişi başı gelire yaklaşacağız” dedi.

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği 14 Mayıs genel seçimlerine yönelik geri sayım sürerken Millet İttifakı ülkenin dört bir yanında yurttaşlarla buluşmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın yanı sıra bazı günler Millet İttifakı’nın parti liderleri de mitinglerde halka hitap ediyor.

İMAMOĞLU’NDAN AYNI GÜN ÜÇÜNCÜ MİTİNG

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adıyaman Kahta ve Ordu mitinglerinin ardından Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yurttaşlarla buluştu.

İmamoğlu: Zamanları bitti tıpış tıpış evlerine yollayacağız

GEBZE’DE COŞKULU KALABALIK

İmamoğlu’nu Gebze’de coşkulu bir kalabalık karşıladı. Sloganlar eşliğinde miting alanına gelen İmamoğlu, kalabalık sebebiyle sahneye güçlükle ulaşabildi. Alanı hıncahınç dolduran vatandaşlar, İmamoğlu’nu cep telefonlarının flaşlarıyla karşıladı. İmamoğlu’nun mitingi renkli bir koreografi ile başladı.

 

Burada konuşma yapan İmamoğlu, ekonomide yaşanan krize dikkat çekerek, “2 yıl içinde enflasyonu tek rakama indireceğiz” dedi. 14 Mayıs seçimlerinde destek çağrısında bulunan İmamoğlu, “Geciktirmeyelim, ertelemeyelim. Bugünün işini yarına bırakmayalım. 14 Mayıs’ta bu işi bitirelim” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

*15 Mayıs’ta her şey çok güzel olacak. Az kaldı. Çok güzel işler yapacağız.1

“14 MAYIS SEÇİMDEN ZİYADE BİR REFERANDUM”

*Çok önemli bir seçime az kaldı. Bu seçim particiliğin önemi kaybettiği bir seçim. Bu seçimden ziyade bir referandum. Bir eşik değişiyor. Bir taraf ‘ayrışa ayrışa kazanacağız’ diyor. Fırsat buldukça toplumu kutuplaştırıyor. Biz ise diğer taraf. Millet İttifakı olarak, ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ diyoruz. Sen ben değil kocaman biz var diyoruz. Herkesi eşit görüyoruz. Siz varsınız siz. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu var.

“MUAZZAM BİR BÜTÜNLEŞME OLUŞTU”

*Muazzam bir bütünleşme oluşuyor. Kardeşliği özlemişiz. Birleşe birleşe kazanacağız ama iş orada bitmeyecek. Birleşe birleşe yöneteceğiz. O ne diyor? ‘Ben yöneteceğim, ben bilirim’ diyor. Biz ‘bu milletin aklı millete yeter’ diyoruz.

“ONLAR GİBİ MUHALEFET BELEDİYELERİNİ ENGELLEMEYECEĞİZ”

*Bu hükümetin tek kişilik aklın baskısı altındaki milletvekilleri, bakanlar, belediye başkanları… Yahu kardeşim seni halk seçti, beni halk seçti. Biz konuşamayacağız kim konuşacak. Biz partisine bakmadan herkesle konuşacağız. Onların yaptığı gibi muhalefet belediyelerini engelleyemeyeceğiz. Türkiye çok güçlü bir hükümet-belediye işbirliği yaşayacak. Birleşe birleşe yönetmek budur.

“KAMUYA İŞE ALIMLARDA ASLA PARTİZANLIĞA MÜSAADE EDİLMEYECEK”

*Yıllarca milletin evlatlarını mülakat yoluyla devlet kapısının dışında tutanlardan asla olmayacağız. Mülakatı hemen çöpe atacağız. Kamuya iş alımlarında partizanlığa asla müsaade etmeyeceğiz. Kamu ihalelerini mutlaka şeffaf bir biçimde yapacağız.

“AKP’Lİ VATANDAŞLAR DA HAKKIMIZI TESLİM EDECEK ADIM GİBİ EMİNİM”

*AK Parti’ye oy vermiş vatandaşlarımız bize hakkımızı teslim edecek. ‘AK Parti icraat yaptı ama yeni hükümet daha fazlasını daha hızlı ve çok daha doğru yapıyor’ diyecek. ‘Kimseyi dışlamıyorlar, helal olsun’ diyecekler. Adım gibi eminim. Çünkü ben İstanbul’da bunu yaşıyorum. Sokaklarda, çarşıda, pazarda her gün ‘önyargılarımız vardı kırdınız bunu’ diyorlar.

“CUMHURİYET TARİHİNDE BÖYLE KRİZ GÖRÜLMEDİ”

*Cumhuriyet tarihimiz boyunca böyle bir kriz görülmedi. Göreceksiniz, bunların çözemediği her şeyi Millet İttifakı çözecek. Türkiye’nin yakın tarihinde bizim canım Türk Liramız bu kadar değersizleşmemişti. Hem kur hem de enflasyon baskısıyla eridi. İşçi kardeşlerimizi dünyanın en ucuz iş gücü olarak görüyorlar. Sanayicilerimizi dünyayla rekabette aşağı çektiler. Burası Gebze burada emekçi, üreten kardeşlerimiz var. Hem bir taraftan alım gücü düşen emekçilerimiz, hem de çarkı dönmeyen dünyayla rekabet edemeyen sanayicilerimiz var. İşte bunlar yanlış ekonomi politikaları. Çok zorlu bir ortam oluşturdular.

“2 YIL İÇİNDE ENFLASYONU TEK HANELİ RAKAMA İNDİRECEĞİZ”

*Becerikli ve uzman kadrolarla ekonomiyi düzelteceğiz. Ülkemizi dünyada ilk 10 ekonomiye yaklaştıracak hak ettiği sıraya ulaştıracağız. Gençlere yeni bir gelecek hazırlayacağız. 2 yıl içerisinde enflasyonu tek haneli rakama indireceğiz. 2 yıl içerisinde Türkiye ekonomisi trilyon dolarlık bir ekonomi olacak. 5 yıldan kısa sürede 15 bin dolar kişi başı gelire yaklaşacağız. İşsizliği tek haneli rakamlara indireceğiz. Kadınların iş gücüne katılım oranını yüzde 50 oranına yaklaştıracağız.

“BUGÜNÜN İŞİNİ YARINA BIRAKMAYALIM”

*20 yılda bu iktidarın üzerinde çok kir birikti. Ekonominin de devletin de çarkları dönmüyor. 86 milyonun sahip olduğu ortak evimizi, temizlenmenin havalandırıp yenilemenin tam zamanıdır. Geciktirmeyelim, ertelemeyelim. Bugünün işini yarına bırakmayalım. 14 Mayıs’ta bu işi bitirelim. İşimiz var çok işimiz var. 15 Mayıs sabahından itibaren tüm sorunları çözeceğiz.

*Ulaşımdan çarpık kentleşmeye, altyapı yetersizliğinden sosyal kültürel alanların azlığına kadar bütün sorunları çözeceğiz.

“21 YILLIK HÜKÜMETİN BAKANLARI KENTSEL DÖNÜŞÜM NARASI ATIYOR, UTANIN UTANIN”

*Gebze’yi de, Kocaeli’yi de depreme dayanıklı ve güçlü hale getireceğiz. Ben hiçbir insanımın artık burnunun kanamasını dahi istemiyorum. 11 şehirde canımız yandı. 10 binlerce insanımızı kaybettik. 21 yıllık hükümet döneminde, seçime 1 ay kala hala gelip İstanbul’da kentsel dönüşüm naraları atan bakanlarınız varsa utanın utanın.

Kılıçdaroğlu: Fındığın karşılığı ne olursa olsun 4 dolar eşittir Türk lirası olacak