Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosunun açılış tarihi açıklandı

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2023 Perşembe 12:10 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2023 Perşembe 12:15 pm

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosunda test sürüşü yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu metronun açılış tarihini de duyurdu.

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için son viraja girerken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKP döneminde ‘kaynak yetersizliği’nden durdurulan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosunun açılış tarihini duyurdu.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosunda test sürüşü yapan İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Sultanbeyli’de yaptığı açıklamada “2 yılda yüzde 4’e getirdikleri çalışmaları biz 3 yılda yüzde 80’e getirdi. Fazla değil metromuz 10 ay sonra Samandıra’ya kadar geliyor. Hemen 2024 içerisinde de Sultanbeyli’yi hizmetinize açacağız. Burada siyaset var mı yok. Her belediye bizim belediyemiz. Meseleye biz böyle bakarız” dedi.

‘SEN BU KÖTÜLÜĞÜ SULTANBEYLİLER’E YAPIYORSUN’

Hazine’nin metro projesi için borçlanma talebini 1 yıl 2 ay geciktirdiğini anlatan İmamoğlu “Tek dertleri ‘İmamoğlu yapmasın…’ Bir de utanmadan İBB ‘Metroyu durdurdu’ diyorlar. Sen bu kötülüğü bana değil Sultanbeyliler’e yapıyorsun. Bizim için tek konu var. Vatandaşın huzuru” tepkisini gösterdi.

Ekrem İmamoğlu Sultanbeyli’de vatandaşlara sesleniyor