Dusan Tadic’e saldıran kişiye hapis cezası

Yayın tarihi: 3 Ocak 2024 Çarşamba 1:40 am - Güncelleme: 3 Ocak 2024 Çarşamba 1:40 am

Hollanda’da Ajax forması giyerken soyulmaya çalışılan Fenerbahçe‘nin yıldız futbolcusu Dusan Tadic‘e saldıranların cezası belli oldu.

Daha önce Hollanda Süper Ligi takımlarından Ajax’ta forma giyen Fenerbahçe’nin yıldızı Dusan Tadic, 28 Temmuz 2022’de evinin önünde saldırıya uğradı. BBC Türkçe’nin aktardığına göre, otomobilini park ettiği sırada, yanına yaklaşan kasklı 2 kişi Sırp oyuncuyu hedef aldı. Kaçmaya çalışan Tadic’i scooter ile takip eden saldırganlar, ünlü futbolcuyu boğazından yakaladı.

OTELE SIĞINMIŞTI

Kısa bir arbedenin ardından hafif yaralı olarak kurtulmayı başaran Tadic, yakındaki bir otele sığındı.

Fenerbahçe’den ‘Süper Kupa’ açıklaması: Ülkemiz, Cumhuriyetimiz ve Atatürk üstün değerimizdir

12 AY CEZA ALDI

Amsterdam polisi, güvenlik kamerası kayıtlarının da yardımıyla 20 yaşındaki Muhammed F. ve 27 yaşındaki Muhammed El K.’yı yakaladı. Amsterdam Mahkemesi, bugün açıkladığı kararında, iki kişinin soygun amacıyla Tadic’e saldırdığına belirterek 12 ay hapis cezasına hükmetti.

DNA ÖRNEĞİ VERMEYİ REDDETMİŞLERDİ

Tadic’in otomobiline takip cihazı yerleştirildiğini belirten yargıç, “Bu eylem tarzının planlı bir soygunu tamamlamaya yönelik olduğu düşünülmelidir” dedi. Muhammed F.’nin, kamera görüntülerindeki kişinin kendisi olmadığını ve olay yerinde bulunan DNA örneklerinin, tek yumurta ikizi erkek kardeşine ait olduğunu öne sürmesi nedeniyle, mahkeme süreci uzamıştı. İkiz kardeş, mahkeme için DNA örneği vermeyi reddetmişti. Mahkeme ise kameradaki kişinin daha önceden suç kaydı bulunan Muhammed F. olduğuna ilişkin yeterli kanıt bulunduğunu bildirdi. Öte yandan savcı, Muhammed El K. hakkında 12 yıl daha hapis cezası verilmesi için karara itiraz etti.

YENİ BİR BAŞLANGIÇ İÇİN FENERBAHÇE’YE GELDİ

Yeniden yapılanma sürecinden memnun olmadığını belirten Tadic, “yeni bir başlangıç yapmak için” kendi isteğiyle sezon başında Ajax’dan ayrılarak Fenerbahçe’ye transfer olmuştu.

Fenerbahçeli Dusan Tadic’in asisti Sırbistan’a EURO 2024 biletini getirdi

Kaynak: TELE1