Döviz bürosu çalışanı iki kişi 700 bin Euro ile kayıplara karıştı

Yayın tarihi: 15 Haziran 2023 Perşembe 6:41 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2023 Perşembe 7:01 pm

İstanbul’da döviz bürosunda çalışan iki kişi 700 Euro’yu çalarak kaçtı. Şüphelilerin aynı gün bir arkadaşlarının ismi üzerine motosiklet satın aldıkları tespit edildi.

İstanbul’un Fatih ilçesinde bir döviz bürosunun iki çalışanı Burak B. ve Ahmet Ş., döviz bürosu için bir müşteriden teslim aldıkları 700 bin Euro ile kayıplara karıştı. Döviz bürosunun sahibi Ahmet Özaslan, çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fatih’te Vezirhanı Caddesi’nde bulunan bir döviz bürosunda çalışan iki kişi, 1 Haziran Perşembe günü, 700 bin Euro teslim almak için bir müşterinin dükkanına gitti. Çalışanlar parayı, döviz bürosuna ait banka hesabına yatırmak üzere teslim aldı.

Büronun 15 yıllık çalışanı Burak B. ve 2 yıllık çalışanı Ahmet Ş. önce döviz bürosu sahibine bankanın parayı kabul etmediğini söyledi, daha sonra ise 700 bin Euro ile ortadan kayboldu. Çalışanlarına ulaşamayan döviz bürosu sahibi Ahmet Özaslan, polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

İki şüphelinin, 700 bin Euro’yu teslim aldığı ve aynı gün içinde motosiklet satın alırken görüldüğü anlar ise güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

‘BAŞLARINA BİR İŞ GELDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORDUM’

DHA’ya konuşan döviz bürosunun sahibi Ahmet Özaslan, “Kapalıçarşı’da döviz büromuz var. İki çalışanım, birisi 15 yıllık birisi de 2 yıldır çalışanım, çarşıdan arbitraj işleminin karşılığını almaya gittiler, 700 bin Euro. Önce müşterimizden parayı teslim alıp bankaya gitmeleri talimatını verdim. Bankaya gittiklerini, bankanın nakit istemediğini, başka bankaya gideceklerini söylediler. Ben de ofise gelmelerini söyledim. Onlar da ‘Tamam geliyoruz ağabey’ dediler” şeklinde konuştu.

Daha sonra çalışanlarının telefonlarına ulaşamadığını söyleyen Özaslan, “Aradan birkaç saat geçti, telaşlandım. Başlarına bir iş geldiğinden şüphelendim. Karakola gittim, konuyla ilgili şikayet dilekçemi oluşturdum. Kendileriyle ilgili herhangi bir şüphem olmadığı için uzun zamandır çalışan, elimde yetişmiş, büyümüş bir personel olduğu için, adeta kardeşim gibi sevdiğim bir çocuktu. Diğeri de 2 yıllık personelimdi. Öyle düşündüğüm için, ifademde de hep belirttiğim gibi zaten kendilerinden beklemiyordum. Fakat emniyet güçlerinin beni ihtar etmesiyle, kendilerinin yapması durumunda kendilerinden de şikayetçi oldum” dedi.

“Sonradan, ifademi verdikten birkaç saat sonra bize bir haber geldi” diyen Özaslan, “Bunlara, Kadıköy tarafında yardım eden bir arkadaşları vardı, arkadaşlarının yanına gidiyorlar. Arkadaşları bir motosiklet satın alıyor kendi adına. Motosiklet alırken görüntüleri de var zaten. Çaldıkları parayla motosiklet satın alıp yollarına devam ediyorlar. Kaçıyorlar. Ondan sonra herhangi bir haber alınamadı kendilerinden. 15 gün olmasına rağmen henüz herhangi bir haber yok” ifadelerini kullandı.

‘ŞİKAYETİMİ GERİ ALMAMI İSTEDİLER’

Şüphelilerden birinin eşi aracılığıyla şikayetini almasını istediğini aktaran Ahmet Özaslan, şöyle devam etti: “Öğrendiğimiz kadarıyla Ankara istikametine doğru giderken benzin alırken, bir şeyleri var. Onun dışında herhangi bir iz belirti herhangi bir şey yok. Sürekli arıyoruz, soruyoruz, gidiyoruz, geliyoruz, takip ediyoruz. Memur arkadaşlar da işin üzerindeler. Sürekli takip ediyorlar. Fakat onların da şu an elinde ulaşabildikleri herhangi bir şey yok. Ailesi tarafından, birinin hanımı bize geçen hafta cumartesi günü bir haber getirdi. İşte paranın bir miktarını getireceğini, getirmesi durumunda şikayetimi geri almamı istediler. Ben de zararımın tamamen tazmin edilmesini ve ancak o şekilde şikayetimi ya geri alacağımı veya uzlaşacağımı söyledim, fakat yine sonra haber alamadım kendilerinden.”

‘ÖNCEDEN TASARLAMIŞLAR PLANLAMIŞLAR’

Bu olayın ardından iş yeri kameralarından çalışanların hal ve hareketlerini uzun süre izlediğini söyleyen Özaslan, “İzlediğim kadarıyla önceden tasarlamışlar, planlamışlar. Günlerce akşamları beraber oturup bu konu üzerine çalışmışlar. Çalıştıkları belli oluyor yani özellikle, özel tasarlanıp yapılmış bir şey. 700 bin Euro çaldılar. Nakit olarak üzerlerinde kaçırdılar” ifadelerini kullandı.

‘HÂLÂ KABUL EDEMİYORUM’

Yaşananları hâlâ kabul edemediğini belirten Özaslan, “15 yıllık bir elemanımın bu şekilde bir hareket içinde karşıma çıkması… Ailesinin karşısına ben bile bu şekilde çıkmaya utandığım halde bu vatandaşın nasıl bu şekilde bir girişimde bulunduğuna şaşırıyorum. Gördüğüm zamanda nasıl bir tepki vereceğimi bilmiyorum açıkçası. Hani iki günlük birisi olsa ne bileyim 6 aylık, 1 senelik birisi olsa kızarsın, şikayetini geri almazsın. Her türlü şeyi yaparsın ama bu aile gibi. İnsan ne yapacağını şaşırıyor açıkçası. Görenlerin, duyanların yardımcısı olmasını rica ediyorum” dedi.