Burak Oğraş cinayeti 10 yıldır aydınlatılamıyor: Dosyada 6 cinayet şüphelisi var 4’ünü ben tespit ettim

Yayın tarihi: 21 Haziran 2021 Pazartesi 1:16 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2021 Pazartesi 2:53 pm

FETÖ’ye yakınlığı bilinen Fettah Tamince‘nin otelinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Burak Oğraş’ın babası Murat Oğraş,TELE1e yaptığı açıklamada dava dosyasında faillerin açıkça belli olmasına rağmen davanın faili meçhul olarak devam ettiğini anlattı. Baba Oğraş şüphelilerinden birisinin Avrupa’ya kaçtığını ve şüphelinin kaçması için fırsat verildiğini söyledi. Oğraş şüpheliler hakkında savcılığa yaptığı suç duyurularının işleme alınmadığını söyledi.

 

FETÖ’ye yakınlığı ile bilinen Fettah Tamince’ye ait Rixos Otel’de şüpheli şekilde hayatını kaybeden Burak Oğraş’ın babası Murat Oğraş, devam eden dava ile ilgili TELE1’e konuştu.

Oğraş oğlunun bir cinayet sonucu öldürüldüğünü söyleyerek, “Oğlumun dosyasında failler belli olduğu halde dosyamız faili meçhul olarak bekliyor fakat mahkemece alınan daimi arama kararı var kasten öldürme olarak devem ediyor. Failler Belli olduğu halde faili meçhul olarak gösteriliyor. Dosyada 6 cinayet şüphelisi var 4’ünü ben tespit ettim” dedi.

Oğlunun öldürülmesinin rüşvet alınarak kapatılmaya çalışıldığını iddia eden Murat Oğraş, “Resmi suç duyurularım dikkate alınmıyor görmezden geliniyor. CİMER’e 43 şikayette bulundum. HSK ya üst yazıyla gönderilecek diye bakanlık cevap yazdı. Fakat bir sonuç çıkmadı oğlumun cinayetini bu FETÖ’cü Fettah Tamince’den para alarak örtmeye çalışıyorlar. İlk dönem oğlumun dosyasına bakanların çoğu FETÖ’den cezaevinde. Meslekten men edildiler. Ama dosyamızda halen FETÖ’cülerin hakim olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden sürekli suç duyurusunda bulunuyorum” diye konuştu.

Burak Oğraş öldüğünde Antalya Emniyet Müdürü olan ve sonrasında Rixos’ta yöneticiliğe getirilen Ali Yılmaz ilk kez konuştu

 

“SAVCI KENDİ KOYDUĞU TAKİPSİZLİĞİ KALDIRMAK İSTEDİ”

Murat Oğraş, dosyada bulunan 6 şüphelinin kriminal  inceleme raporunda açıkça yalan söyledikleri belirtildiğini ifade ederek, “Savcı bu kişilerle ilgili takipsizlik verdi. Sonra kendi verdiği takipsizliği kaldırmak için 2019 Kasım ayında kendi verdiği takipsizlik kararını kaldırabilmek için Adalet Bakanlığı’na yazı yazdı. Yeterli şüphenin varlığı mevcuttur kamu yararına takipsizlik kararının kaldırılması gerekmektedir diye. Fakat bakanlık hiçbir gerekçe göstermeden Rixos ismi geçtiği için dosyada bu 6 cinayet şüphelisiyle ilgili takipsizliği kaldırmadı” ifadelerini kullandı.

Takipsizlik kararı veren savcının baş şüpheli aşçı F.P’yiı sorguladığını ancak nöbetçi mahkemeye çıkartılan F.P’nin adli konrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdiğini belirten Oğraş, “Nöbetçi mahkeme adresi sabit diyerek bu şüpheliyi toplum içine saldı. Diğer şüpheli C.A’yı polis 3 ayda bulamazken ben buldum. Almanya’ya iltica etmiş. Bütün telefon ve adres bilgilerini savcıya ilettik” diye konuştu.

 

“OĞLUMUN CEP TELEFONU YOK EDİLDİ”
Burak Oğraş’ın şüpheli şekilde hayatını kaybettiği gün saat 23.00 civarında oğlunun telefonunun sinyalinin kesildiğini dile getiren baba Murat Oğraş, “Oğlumun cep telefonu öldürüldüğü gün gece 23’de sinyali kesilmiş yok edilmiş hala bulunamadı. Cep telefonunu yok etmeye çalışan bir kişiyi lojmanın karşısında 10 katlı binanın 7. katından gören emekli öğretmen kendi isteğiyle ifade verdi” dedi.

 

KRİMİNAL VE OTOPSİ RAPORU ÇELİŞİYOR

Yapılan otopsi sonucunda oğlu Burak Oğraş’ın yüksekten düşerek öldüğü kanaatine varıldığı yönünde hazırlanan raporun kriminal raporuyla çeliştiğini ifade eden Murat Oğraş, “Otopsi raporunda yüksekten düşmeden kaynaklı iç kanamaya bağlı ölüm yazıyor. Fakat kriminal raporu diyor ki 2 buçuk katlı lojmandan 5 buçuk metre ileriye düşüyor. Bunu başarabilecek bir insan yok. Bulunduğu düşüş pozisyonu yüz üstü bunun geri geri uçması lazım. Kriminal raporunda öldürüldükten sonra da oraya konulmuş olabileceği yazıyor” ifadelerini kullandı.

OLAYDAN SONRA BAKANLIĞIN ADINI KULLANARAK PARA TEKLİF ETTİLER

Tarım İl Müdürlüğü’nde çalıştığını söyleyen  Murat Oğraş, iş yerine gelen kişilerin kendisine bakanlığın adını kullanarak para teklif ettiğini söyleyerek, “Çalıştığım yerin güvenliğe adımı vererek bakanlıktan geldiklerini söylemişler yanlarına gittim. Ben yanlarına gittiğimde bana bakanlıktan gelmediklerini söyleerek ‘otel size 1 milyon TL verecek bu yüzden otelin adını duyurmayın’ dediler. Bunu da mahkemeye sundum bunlarla ilgili de takipsizlik kararı çıktı” diye konuştu.