Dizi ve film sektöründen ‘deprem’ için seferberlik

Yayın tarihi: 7 Şubat 2023 Salı 5:40 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2023 Salı 5:45 pm

Sinema Televizyon Sendikası’ndan yapılan açıklamada, “Film sektöründe faal olarak çalışan jeneratör, ışık malzemesi, tuvalet karavanı ve karavanların, şu günlerde dizi ve sinema projelerinde kullanılması yerine, afet bölgesine giderek arama-kurtarma çalışmalarında değerlendirilmesi daha yararlı olacaktır” denildi.

Sinema Televizyon Sendikası, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından açıklama yaptı.

Sendikadan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Dayanışma çağrısı. Film sektöründe faal olarak çalışan jeneratör, ışık malzemesi, tuvalet karavanı ve karavanların şu günlerde dizi ve sinema projelerinde kullanılması yerine, afet bölgesine giderek arama – kurtarma çalışmalarında değerlendirilmesi daha yararlı olacaktır.

Dijital platformların, televizyon kanallarının ve yapımcıların katkısıyla bu felaketin aşılmasına destek verebilir. Yukarıdaki araç gereçlerle ilgili dayanışma içinde olmak isteyen kurum/şirket ve kişiler, sendikamız aracılığıyla bölgedeki arama kurtarma ekiplerine ulaşılabilir.”

ÇAĞRININ ARDINDAN DİZİ VE FİLM SEKTÖRÜ HAREKETE GEÇTİ

Gazeteci Birsen Altuntaş, film ve dizi sektöründe depremzedelere yardım için harekete geçildiğini duyurdu. Altuntaş, Haber Global’daki yazısında şunları söyledi: “Milli Yas ilan edilince televizyonlar dizi ve eğlence yayınlarına ara verdi. Birçok yapımcı setlerini durdurdu ve karavanlarını deprem bölgesine gönderiyor.Dizi sektörü deprem bölgesine yardım hareketi başlattı. Yapımcılar kendi arasında hem ciddi miktarda para toplamak, hem de setlerde oyunculara hizmet veren karavanlarını ve çekimlerde kullandıkları jeneratör gibi teknik cihazlarını deprem bölgesine göndermek için kolları sıvadı. 7 günlük Milli Yas nedeniyle televizyonlar dizi ve eğlence yayınlarına ara verdi.”