Devlet Bahçeli’nin görevden aldığı başdanışmanı: Anlam veremedim

Yayın tarihi: 2 Şubat 2024 Cuma 10:40 am - Güncelleme: 2 Şubat 2024 Cuma 10:54 am

MHP’de görevden alınıp disipline sevk edilen Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü’den açıklama geldi. Tarafına hiçbir tebliğ yapılmadığını ve görevden alınmasının sebebini anlayamadığını ifade eden Sözlü, “Kaçanlardan olmayacağım” dedi.

MHP Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü görevden alındı. Sözlü, tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildi. Sözlü’nün görevden alındığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın duyurdu.

Yalçın’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım üzerine Hüseyin Sözlü’den açıklama geldi. Sözlü’nün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Muhterem Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli Beyefendi’nin takdirleriyle yürüttüğüm Belediye Başkanlığı dönemlerim ve başdanışmanlık görevi süresi içerisinde, görev sorumluluğuma halel getirecek en küçük bir zaafiyet, Partimize ve Liderimize olan sadakatimi sorgulatacak bir davranış içinde bulunmadım.
Bugüne kadar Türk Milliyetçiliği Hareketinin bir ferdi olmaktan gurur duydum. Taahhüdüm odur ki Ülkü Ocaklı olduğumuz yıllarda ettiğimiz yeminin arkasında bundan sonra da duracağım.
Yılanlardan olmayacağım, kaçanlardan olmayacağım…
Gençlik yıllarımda tanıştığım Ülküden, Türk milliyetçiliği fikrinden, Alparslan Türkeş çizgisinden ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılmayacağım.
MHP aynı zamanda babamın partisidir ve ben bu partinin misafiri değil ev sahibiyim, bu hareketin öz evladıyım.
Tanrı Türkü Korusun.”

MHP’de yerel seçim öncesi üst düzey görevden alma

Kaynak: TELE1