DEVA Partili İdris Şahin: Grup önceliğimiz ve arzumuz var

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2023 Cumartesi 11:56 pm - Güncelleme: 22 Temmuz 2023 Cumartesi 11:56 pm

Saadet Partisi ile Gelecek Partisi’nin Meclis’te kurduğu gruba katılmayan DEVA Partisi’nin Sözcüsü İdris Şahin, “15 vekille güçlü bir muhalefet yapacağız. Bizim durduğumuz zemin doğru bir nokta” dedi.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, TELE1’de ‘Fikir Kulübü’ programına konuk oldu. Programda Hakan Aygün ile Gizem Fidan’ın sorularını yanıtlayan Şahin, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Şahin şunları söyledi:

“SAADET AMBLEMİ ALTINDAKİ GRUBU KABUL ETMEDİK”

Seçimlerin ardından parlamentoda bir yapı oluştu. Seçim öncesindeki arkadaşlar ‘bir birliktelik kuralım’ dedi. Akıl ve objektif veriler neyi emrediyorsa o doğrultuda birliktelik oluşturalım dedik. Kabul etmediler. ‘Biz yine kendi amblemimiz altında bu birlikteliğin kurulmasını istiyoruz’ dediler. Biz de ‘size saygılıyız’ dedik. Şu an itibarıyla parlamentodan altıncı bir grubun Saadet Partisi çatısı altında kurulmasından bizler memnunuz. Bu grupla önemli işler yapacaklarına inanıyoruz.

“GRUP ÖNCELİĞİMİZ VE ARZUMUZ VAR”

“Gelelim DEVA Partisi’ne. Milletimiz bize, denetim görevi verdi. Biz bu denetimi grup kurabilirsek daha güçlü bir şekilde gerçekleştirebiliriz. Grup kuramasak da, 15 vekil ile birlikte seçim öncesi atmış olduğumuz imzalara sadık kalarak, bunu özellikle ifade ediyorum. CHP ile işbirliği yaparak seçimlere girdik. Milletimize taahhütlerimiz var. Biz kazansaydık o mutabakat çerçevesinde hareket edecektik. Kazanamadık muhalefetteyiz. Hala o imzalarımızın arkasındayız. Yeter ki muhataplarımız da bizim kadar net bir şekilde o imzaların arkasında durabilsinler. Grup önceliğimiz ve arzumuz var. Ama olmadı. DEVA Partisi ile 15 vekille güçlü bir muhalefet yapacağız. Bizim durduğumuz zemin doğru bir nokta.”

DEVA’lı Dalgın’dan ekonomi tepkisi! “Hükümet vatandaşımızın boğazını sıkıyor”