Darp edilen gazeteciler suç duyurusunda bulundu

Yayın tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma 11:11 am - Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma 11:27 am

Gezi direnişinin 9. yıl dönümü anmalarını takip eden gazeteciler, görevleri sırasında polis müdahalesine maruz kaldı. Gazeteciler, suç duyurusunda bulunmak için Çağlayan Adliyesi’ne gitti.

Gezi direnişinin 9. yılı anlamalarında görevlerini yerine getiren basın emekçileri, polis müdahalesiyle karşılaştı. Bugün darp edilen gazeteciler, suç duyurusunda bulunmak üzere Çağlayan Adliyesi’ne gitti. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Yöneticisi Mustafa Kuleli, DİSK Basın – İş Genel Başkanı Faruk Eren ve gazeteciler Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

TGS YÖNETİCİSİ MUSTAFA KULELİ: SADECE İŞİMİZİ YAPMAK İSTİYORUZ

Basının görevi toplumun haber alma hakkını sağlamak. Biz bir imtiyaz istemiyoruz. Türkiye’de sokağa çıkmak eylem yapmak en temel haklardan biridir. Bu suç haline getirilmek isteniyor. Medya mensupları olarak bu taleplerin iletilmesini sağlamakla görevliyiz. Sadece işimizi yapmak istiyoruz. Karşımızda demokrasiyi sindirememiş, toplumu baskı altına almak isteyen otoriter bir rejim var. Sokaklarda yaşananlar görülsün istemiyorlar. Bir korku imparatorluğu, bir baskı rejimi… Türkiye bu deli gömleğine sığmaz. Arkadaşlarımıza yapılan darp, ters kelepçe, gözaltı, hakaret, sokaklarda atılan gaz müdahaleleri sadece gazetecilere değil Türkiye’nin konuşan ve boyun eğmeyen insanlarına yapılmış müdahalelerdir. Dürüst, namuslu, profesyonel gazetecilik Türkiye’de bu insanlar tarafından yeniden ayağa kaldırılacaktır. Bugün bu kanunsuz emri veren emniyet müdürü ve emri uygulayan polis memurları hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Polislere bir çağrımız var; kanunsuz emirleri uygulamayın. Yarın bunun hesabı mutlaka sorulur. Biz unutmayız. Size bir düşmanlığımız yok. Sadece işimizi yapmak istiyoruz.

DİSK BASIN – İŞ GENEL BAŞKANI FARUK EREN: KABULLENMİYORUZ

Gazeteciler bir süredir güvenlik güçleri tarafından hedef haline geliyor. Basın özgürlüğü anayasal bir haktır. Anayasaya göre devlet, gazetecinin görevini yapmasını kolaylaştırmakla yükümlüdür. Ancak her toplumsal olayda hakaret ve şiddet görüyoruz. Bunu kabullenmiyoruz.

TELE 1 MUHABİRİ ENGİN AÇAR: GAZETECİLİK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

TELE 1 muhabiri Engin Açar, bu şiddet arttıkça bizim kendi aramızdaki dayanışma da eşdeğer olarak yükselmeye devam edecek. Ne yaparlarsa yapsınlar bizler gazetecilik yapmaya devam edeceğiz.

 

TELE1 ekibine polis şiddeti! Merdan Yanardağ: Şikayetçi olacağız yakalarını bırakmayacağız