TELE1 ekibine polis şiddeti! Merdan Yanardağ: Şikayetçi olacağız yakalarını bırakmayacağız

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2022 Salı 8:48 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2022 Çarşamba 2:57 am

Taksim Dayanışması, Gezi Direnişi‘nin dokuzuncu yıl dönümü için Taksim’e çağrı yaptı. Polis, TELE1 muhabiri Engin Açar ve kameraman Umutcan Yitük’a şiddet uyguladı. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Açar ve Yitük’a uygulanan şiddet hakkında suç duyurusunda bulunulacağını belirterek, “TELE1’e yönelik özel bir hınç tutumudur. Bu yasa dışı emri veren ve uygulayanların tamamı suçludur. Buradan protesto ediyorum. Yakalarını bırakmayacağız” dedi.

Gezi Direnişi’nin dokuzuncu yıl dönümü için Taksim Dayanışması, çağrıda bulundu. Çok sayıda kişi Taksim TBMMO önünde toplandı.  Yapılan basın açıklamasında polis şiddeti sonucu hayatını kaybedenler anıldı. Polis, Gezi Direnişi’nin yıl dönümü için toplanan kalabalığa biber gazı ile müdahalede bulundu.  Birçok basın mensubu biber gazından etkilendi.

TELE1 muhabiri Engin Açar ve kameran Umutcan Yitük Gezi Direnişi için toplanan kalabalığa  yapılan müdahaleyi yayımlamaya devam ederken polis tarafından şiddete uğradı. Yitük’un polis çemberine alınarak yerde tekmelendiği görüldü.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ,  TELE1’e ekibine yönelik saldırıyı 18 Dakika’da protesto etti. Merdan Yanardağ, Gezi Direnişi için toplanan kalabalık için yayında kalan tek kanalın TELE1 olduğunu belirterek, “Merkezden gelmiş bir talimat olabilecek ki TELE1 ekibine saldırı gerçekleşti” dedi. Yanardağ şunları ifade etti:

“Muhabir arkadaşımız ve kameran arkadaşımız polis tarafından dövüldü. Sadece biz yayına biz devam ettik. Altını çiziyorum sonuna kadar yayına devam eden Türkiye’de biz olduk. Topluma karşı sorumluluğumuz bunu gerekiyordu. Merkezden gelmiş olabilecek ki TELE1 ekibine yönelik bir saldırı gerçekleşti.”

ENGİN AÇAR DARP İZLERİNİ GÖSTERDİ

Engin Açar, 18 Dakika’ya bağlanarak maruz kaldıkları polis şiddetini anlattı. Engin Açar ve Umutcan Yitük, bacaklarındaki darp izlerini  gösterdi. Merdan Yanardağ, Açar’dan sonra sözü alarak, ” Hemen rapor alın ve size saldıran polislerden ki yasa dışı bir saldırı halkın haber alma özgürlüğüne yönelik bir saldırı. Polislerden ve bu yasa dışı emir verenlerden şikayetçi olacağız. Doktora gittikten sonra hemen şikayet dilekçesi vereceksiniz. Bu bir iktidar terörüdür. TELE1’e yönelik özel bir hınç tutumudur. Bu yasa dışı emri veren ve uygulayanların tamamı suçludur buradan protesto ediyorum  yakalarını bırakmayacağız. Hukuk mücadelesini sürdüreceğiz. Geçmiş olsun” dedi.

UMUTCAN YİTÜK ÇEMBERE ALINIP TEKMELENDİ

Yanardağ, yaşanılanın iktidarın düşünce ve haber alma özgürlüğüne karşı terör uygulaması olduğunu belirterek, “Devletin kolluk güçleri ile sistematik olarak engelleme çabasıdır. Üzerinde çalışılmış bir operasyon. Etrafı çembere alıp kameran arkadaşımızı tekmeliyorlar. Bu iktidarın acizliğidir. Bu Soma’da atılan tekmeden farklı değildir. Oradan bir arkadaşımız daha var saldırıya karşı çıkıyor. Halk TV’den Erdinç, helal olsun ona. Onu da iteklediler. Bu iktidarın acizliğidir. İktidarla ne zaman halkın haber alma özgürlüğünü engelledilerse bilin ki o iktidar çöküyor demektir. Bu emri verenler ve uygulayanlardan şikayetçi olacağız yakalarını bırakmayacağız. Ne kadar sürerse sürsün.” dedi.

Gezi Direnişi’nin 9. yılı! Taksim’de polis müdahalesi