Cumhur’da AB krizi! Erdoğan çağrı yaptı Yeniden Refah karşı çıktı

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2023 Pazartesi 2:54 pm - Güncelleme: 10 Temmuz 2023 Pazartesi 2:54 pm

Yeniden Refah Partisi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkiye’nin AB üyeliğinin önünü açın, İsveç’in önünü açalım” çağrısına karşı çıktı. Partinin milletvekili Doğan Bekin ‘zaman kaybı’ ifadesini kullandı.

Cumhur İttifakı’nda ‘Avrupa Birliği’ krizi çıktı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin düzenleneceği Litvanya’nın başkenti Vilnius’a hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında “Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde önünü açın. Biz de Finlandiya ile ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveç’in de önünü açalım” çağrısında bulundu.

Yeniden Refah Partisi, Erdoğan’ın bu çağrısına tepki gösterdi. TBMM basın toplantısı düzenleyen Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, AB ile ilişkilerde, tam üyelik yerine eşitler arası bir anlayışa dayanan ilişkileri, Türkiye’nin çıkarlarına daha uygun bulduklarını belirtti.

Erdoğan: Önce AB’de önümüzü açın, biz de İsveç’in önünü açalım

‘ZAMAN KAYBINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR’

Soru üzerine konuşan Bekin, “AB, Türkiye’nin önceliği olamaz. Parti olarak üretim, istihdam ve ihracata yönelik yerli ve milli politikaların ve D-8 projesinin bir an önce hayata geçirilmesini önemsiyoruz. Bu nedenle Türkiye’yi ekonomik çıkar kaygılarıyla tek taraflı olarak AB’ye yaklaştırmak, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da hiçbir sonuç vermeyecektir. Türkiye’nin geleceğini AB üzerine inşa etmek, zaman kaybından başka bir şey değildir” diye konuştu.

Memur ve emeklilere yapılan zamlara da değinen Bekin, en düşük emekli maaşının da en az asgari ücret düzeyine getirilmesini istedi.

NATO’dan Erdoğan’ın AB çağrısına destek

AKP-MHP 5 yıl daha istedi, İmamoğlu veto etti