AKP-MHP 5 yıl daha istedi, İmamoğlu veto etti

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2023 Pazartesi 2:09 pm - Güncelleme: 10 Temmuz 2023 Pazartesi 2:34 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP-MHP grubunun Beyoğlu’ndaki Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na 5 yıl daha tahsisi kararını veto etti.

AKP ve MHP grubu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde İBB’ye ait Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nin 5 yıllığına daha Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bedelsiz olarak tahsis edilmesini istedi. Sözcü’den Özlem Güvenli’nin haberine göre İBB Meclisi’de temmuz ayında  çıkan tahsis kararı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından veto edildi.

Gündem maddeleri arasında “Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezinin Galata Mevlevihanesi Müzesi Müdürlüğünce kullanılmak üzere 5 yıldan az olmamak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilmesi hakkındaki 14.06.2023 tarih ve 527 sayılı Meclis Kararının yeniden görüşülmek üzere meclise iadesine ilişkin Başkanlık Makamı teklifi” yer aldı.

İBB Meclisi’nin önümüzdeki oturumlarında, tahsis kararının tekrar görüşülmesi bekleniyor.

Avukatlardan Yargıtay’a ‘Can Atalay’ çağrısı

‘KARŞIYIZ’

İBB Meclisi’nde 2017 yılında alınan kararla Galata Mevlevihanesi Müzesi olarak kullanılmak üzere 5 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bedelsiz olarak tahsis edilen Beyoğlu’ndaki İBB’ye ait Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nin dolan tahsis süresinin uzatılması teklifi, meclisin haziran ayı oturumlarında gündeme gelmişti. AKP-MHP grubunun önergesi ile 28 Haziran 2023’te dolan tahsisin 5 yıl daha uzatılması teklifine CHP-İYİ Parti grubu karşı çıkmıştı.

İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Mesut Kösedağı “4 yıldır bu tarz önergelerle karşılaşıyoruz. Yangından mal kaçırır gibi içeriği belli olmadan, konuşulmadan yapılan bir teklif. Baskın bir önerge ile geldikleri için ‘hayır’ diyeceğiz. Baskın yöntemlerle İBB mallarının vakıflara, bakanlıklara tahsisine karşıyız” diye tepki göstermişti.

Ancak AKP-MHP grubunun oyları ile tahsis süresi uzatılmıştı.

Dolar yeni haftada yeni zirveyi gördü