Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanan avukat beraat etti

Yayın tarihi: 2 Haziran 2023 Cuma 12:34 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2023 Cuma 12:34 pm

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla yargılanan Avukat Efkan Bolaç beraat etti.

Karikatürist Carlos Latuff’un Soma faciası ve Gezi Parkı eylemleri sırasında polis tarafından öldürülen Berkin Elvan’ı konu edinen iki karikatürünü sosyal medya hesabından paylaşan avukat Efkan Bolaç hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması dün İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmada mütaalasını açıklayan savcı, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) vermiş olduğu kararlarda temel ilke olarak ifade özgürlüğü yalnızca zararsız veya hoş karşılanan fikirleri değil; toplumun bir kesimini inciten, rahatsız eden düşünce ve açıklamaları da kapsamaktadır” ifadelerini kullanarak Bolaç’ın beraatını talep etti.

Son sözü sorulan Bolaç da beraatını talep ettiğini söyledi.

Bolaç’ın avukatı Semra İşler Albayrak da beraat talep ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Erem Gencer ise savcının mütalaasına katılmadıklarını belirterek Bolaç’ın cezalandırılmasını talep etti.

Kararını açıklayan hakim, Bolaç’ın paylaştığı Soma Katliamı’yla ilgili olan paylaşımın temenni niteliğinde olduğunu; Berkin Elvan’la ilgili olan paylaşımın da hakaret niteliğinde olmadığını belirterek beraat kararı verdi.