Cübbeli Ahmet ile İsmailağa karşı karşıya geldi

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2022 Salı 12:20 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2022 Salı 1:22 pm

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesine kadınların katılmaması yönünde verilen kararı eleştirdi.

İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölümü sonrası düzenlenen cenaze namazına kadınların katılmaması istendi.

İsmailağa’dan yapılan açıklamada, “Mahmud Efendi Hazretleri hanımların cenazelere katılmalarına râzı olmadığı kesin olarak bilinen bir husustur” denildi.

“İSMAİLAĞA’NIN YAZISI YANLIŞ OLDU”

Ahmet Mahmut Ünlü, kadınların cenazeye alınmamasına Lalegül TV’de yayınlanan Haftanın Sohbeti’nde eleştirdi. Cübbeli Ahmet, “Kadınlar niye davet edilmedi diye furya kopardılar. Tabi İsmailağa’nın yazısı da yanlış oldu. Mahmut Efendi kadınların cenazesine katılmasına karşı değildir. Kadınla erkeklerin karışmasına karşıdır. İzdiham olacağı için kadınların gelmemesi uygun olmuştur. İlan doğru ama Mahmut Efendi karşıdır dersek olmaz. Kadınların cenazeye katılmasına karşı olanlar vahabilerdir” dedi.

İSMAİLAĞA’DAN YANIT GELDİ

Cübbelli Ahmet’e karşıtlığıyla bilinen İsmailağa Cemaati mensubu Kemal Eren, Cübbeli Ahmet’in açıklamasının ardınan konuşmasını paylaştı. Eren, “Biz, Ali Haydar Efendi ve Mahmud Efendi Hz.lerinin sözlerine ayet-hadis gibi iman ederiz” diye konuştu.

İsmailağa Cemaati’nde parçalanmaya çözüm! “Mahmut efendi mezardan yönetsin”