İsmailağa Cemaati’nde parçalanmaya çözüm! “Mahmut efendi mezardan yönetsin”

Yayın tarihi: 30 Haziran 2022 Perşembe 7:49 am - Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe 7:49 am

Gazeteci Barış Terkoğlu bugünkü yazısında, Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölümünün ardından zaten bir süredir parçalanma yaşandığını söylediği İsmailağa Cemaati’ndeki son gelişmeleri yazdı.

Dolaşımda üç videonun olduğunu söyleyen Cumhuriyet gazetesi yazar Barış Terkoğlu geçtiğimiz günlerde ölen Mahmut Ustaosmanoğlu’nun mezarından cemaatini yönetmesi fikrinin ortaya atıldığını aktardı.

İşte Barış Terkoğlu’nun yazısının ilgili bölümü:

“Dün, cemaat içinde üç video dolaşımdaydı. Biri, her yerden kaldırılan, Cübbeli’nin yıllar önceki açıklamaları. Cübbeli, Mahmut Efendi’nin Hasan Kılıç’ın vekâleti hakkındaki fikrini değiştirdiğini söylüyordu. Yani Mahmut Efendi yerine Kılıç’ı bırakmamıştı” diyen Terkoğlu, şöyle devam etti:

“İkincisi, bunu ispatlayan Mahmut Efendi’nin hastane görüntüsü. İsmail Saymaz’ın da yazısında bahsettiği videoda, Mahmut Efendi hasta yatağında, zorla da olsa, ‘yerine tayin ettiği birinin olmadığını’ söylüyordu.

İsmailağa yeni liderini açıkladı

Üçüncü video ise yeni. Konuşan Cübbeli’ydi. Çözümü anlatıyordu. ‘Allah yolunda ölenlere ölü demeyin’ sözünden hareketle, Mahmut Efendi’nin aslında ölü olmadığını anlatıyordu. Mahmut Efendi’nin hocası Ali Haydar Efendi’nin de öldükten sonra iki yıl cemaatini yönettiğini söylüyordu. Haliyle Mahmut Efendi de mezarından İsmailağa’yı yönetmeye devam edecekti. Hatta yaşarkenkinden daha iyi yönetecekti. Geçenlerde Cübbeli’nin rüyasına bile gelmişti.

Cemaatteki çatışmada bulunan çözüm bu…

‘MEZARDAKİ MAHMUT EFENDİYE RABITA’

Eğitimlerde, eskisi gibi rabıtalar, mezardaki Mahmut Efendi’ye yapılacak. Hem Cübbeli taraftarlarının hem Marifet Grubu’nun otoritesini sorguladığı Hasan Kılıç ise ‘rabıtasız şeyh’ olarak ‘büyüklük’ edecek.

‘AKP İSMAİLAĞA’YI SAHİPSİZ BIRAKMAK İSTEMİYOR’

İşin özünde, AKP’nin tercihi var. Seçime bir yıl kala, Milli Görüş kökenli dört ayrı siyasi parti muhalefette. Haliyle AKP, cemaatleri, özellikle de Milli Görüşçü İsmailağa’yı, sahipsiz bırakmak istemiyor. Kavgayı siyasetin bu kadar belirlemesinin nedeni de bu. Zira önümüzdeki seçim, İsmailağa’nın da diğer cemaatlerin de açıkça AKP’den yana tutum alması istenecek. (…)

Ölüler konuşur mu? Elbette hayır. Aslında diriler sözlerini, itiraz edemeyen meçhullere söyletir.”

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesi yargıya taşınıyor