Çöp dibinde karton yakıp yemek yediler

Yayın tarihi: 2 Şubat 2022 Çarşamba 12:27 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba 12:29 pm

İstanbul’un Dudullu ilçesinde baba, anne ve bir kız çocuğundan oluşan aile toplanan kartonları yakarak ısınmaya çalışıp, çöpten topladıkları yemekleri yedi.

Türkiye’deki yoksulluk kareleri iç acıtmaya devam ediyor. Evindeki kira, elektrik ve doğal gaz faturasını ödeyemeyenler bir yana, vatandaşlar başını sokacak bir ev bulabilmekte dahi zorluk çekiyor. İstanbul’un Dudullu ilçesinde kameraya takılan yoksul bir ailenin görüntüleri, Türkiye’deki geçim mücadelesini de gözler önüne seriyor.

Anne, baba ve küçük bir kız çocuğundan oluşan aile, soğuk kış ayında kağıt toplayarak geçinmeye çalışıyor. Çöp konteynırına yaslanarak akşam yemeği yiyen aile babasının, kızı üşümesin diye yemek öncesi kartonları yakması görenlerin yüreğini sızlattı. İktidarın ‘herkesin garajında bir araba var’ ifadesine cevap niteliğinde olacak aile, gün içerisinde topladığı kartonları yakarak dışarıda ısınmaya çalışıyor.

Öte yandan, Türk-İş’in araştırmasına göre; açlık sınırı, 2022 yılı için belirlenen asgari ücreti yakalayarak 4 bin 250 lira oldu. Yoksulluk sınırı 13 bin 844 lira olarak hesaplandı.

Açlık sınırı asgari ücrete, yoksulluk sınırı 13 bin 843 liraya yükseldi

Kılıçdaroğlu: Saray hükümetinin niyeti yoksulluğu bitirmek değildir