Camide “Açız” diye bağırdı!

Yayın tarihi: 21 Ocak 2022 Cuma 3:59 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2022 Cumartesi 12:22 pm

Burdur’da Z.D. isimli bir kadın, Cuma namazı sırasında girdiği camide vaaz veren imama doğru “Biz açız aç!” diye bağırdı. Camide yükselen sesler üzerine cemaat kadını dışarı çıkması için ikna etmeye çalıştı.

Burdur merkeze bağlı Pazar Mahallesi’nde bulunan Ulu Camii’ye giren bir kadın yurttaş, imamın vaaz verdiği sırada “Burada dünya kadar emekli var ve biz açız aç” diye bağırmaya başladı. Kadının bağırması üzerine Z.D.’nin yanına giden cami cemaati, kadını dışarıya çıkması konusunda ikna etmeye çalıştı. Habere göre, cami dışında bağırmaya devam eden kadın daha sonra gözlerden kayboldu. Camiler arası merkezi sistem nedeniyle olay sırasında yaşananların sesinin tüm camilerde cemaat tarafından duyulduğu iddia ediliyor.

VALİLİK ‘ALKOLLÜ’ DEDİ

Videonun yayılmasının ardından Burdur Valiliği de olaya ilişkin açıklama yaptı. Valiliğin sosyal medya hesaplarından da paylaşılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“21/01/2022 tarihinde İlimiz Merkez Ulu Camii’nde Cuma Namazı öncesi vaaz esnasında Z.D. isimli kadın bir vatandaşımız cami içerisinde cemaate hitaben bazı söylemlerde bulunmuştur. Adı geçen ile ilgili yapılan incelemede; Z.D. isimli vatandaşın olay anında alkollü (2.32 promil) olduğu tespit edilmiş, vatandaşın tedavi ve ihtiyaçlarının karşılanması için Valiliğimizce gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Emeklilerden iktidara zam çağrısı: Bizi çıldırtmayın