Citröen Ami 25 dakika içerisinde tükendi

Yayın tarihi: 23 Haziran 2022 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 22 Haziran 2022 Çarşamba 6:59 pm

Ülkemizdeki sıfır otomotiv sorunu hala büyük bir dert olarak karşımızda dururken, farklı bir alternatif arayanlar Citroen Ami stoklarının da 25 dakika içerisinde tükenmesine neden oldu.

Her ay düzenli olarak en az bir defa zamlanan, bazı zamanlarda ise bu zam dönemini ayda iki şeklinde gerçekleştiren sıfır otomobil piyasası, iyiden iyiye can sıkar hale geldi. Bununla birlikte, sıfır bir araç alamayan kullanıcılar ise, çareyi alternatif çözümlere yoğunlaşmakta buldu.

 

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda tanıtılan ve dört tekerlekli bisiklet kategorisine dahil olan Citroen Ami, küçük ve şirin yapısıyla otomobil tutkunlarının da dikkatini çekmişti. İlk yıl için satış hedefi olarak kendisine 1.000 adetlik bir hedef koyan Citroen, bu kapsamda çalışmalarına başladı.

 

Citroen Ami

Bugüne kadar kurumsal müşterilere gerçekleştirilen 400 adetten fazla satışla hedeflerine emin adımlarla ilerleyen Citroen Ami, bireysel müşterilerden de bir hayli ilgi gördü. Tamamen elektrik enerjisiyle çalışan ve 219.000-TL’lik fiyatıyla dikkat çeken yeni nesil araç, satışa sunulduğu ilk 25 dakika içerisinde stoklarının tamamını yani 50 adetin hepsini sattı.

 

Tek şarjla 75 kilometre yol gidebilen ve bataryasının tamamen dolması için evlerde bulunan normal prizle 3 saat şarj olması yeterli olan Citroen Ami, özellikle kısa mesafeli ve şehir içi kullanımlar için oldukça iyi bir alternatif. Zaten bu aracın köprü ve tünellerden geçişinin yasak olduğunu da ayrıca hatırlatalım.

Diablo Immortal 24 milyon dolar kazandığını duyurdu