Cimbom yeniden Avrupa sahnesinde! Galatasaray Sparta Prag maçı saat kaçta hangi kanalda?

Yayın tarihi: 15 Şubat 2024 Perşembe 10:58 am - Güncelleme: 15 Şubat 2024 Perşembe 10:58 am

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Rams Park’ta Çekya ekibi Sparta Prag’ı konuk edecek. Okan Buruk’un öğrencileri ilk maçtan rahat bir skor alıp turun kapısını aralama peşinde. Peki Galatasaray – Sparta Prag maçı saat kaçta Galatasaray –  Sparta Prag maçı hangi kanalda?

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih –  Manchester United ve Kopenhag’ın bulunduğu grupta 3. olarak Şampiyonlar Ligi’ne veda etmiş ve UEFA Avrupa Ligi’ne kalmıştı. Aynı grupta Bayern ve Kopenhag gruptan çıkarken İngiliz devi Manchester United ise grubu son sırada tamamlayarak Avrupa’ya veda etmişti. Avrupa kupalarında yapılan kura çekiminde ise Galatasaray’ın karşısına Çekya ekibi Sparta Prag çıkmıştı. Süper Lig’de de şampiyonluk  mücadelesi veren Okan Hoca’nın öğrencileri UEFA Avrupa Ligi’nde de final görmek istiyor. Yeni transferlerle takviye yapan Cimbom ilk maçtan rahat bir skoru alıp turun kapısını aralama peşinde olacak.

Guardiola: Kopenhag’ı Galatasaray’a sorun!

Galatasaray Sparta Prag maçı saat kaçta hangi kanalda?

RAMS Park’ta saat 20.45’te başlayacak müsabaka, EXXEN platformundan yayımlanacak. Karşılaşmayı İspanyol hakem Alejandro Hernandez yönetecek. Hernandez’in yardımcılıklarını ise Jose Naranjo ve Diego Sanchez Rojo yapacak.

Galatasaray – Sparta Prag muhtemel 11’ler

Galatasaray: Muslera, Kaan, Davinson, Nelsson, Berkan, Torreira, Kerem Demirbay, Mertens, Barış, Kerem Aktürkoğlu, Icardi
Sparta Prag: Vindahl, Sörensen, Krejci, Panak, Preciado, Kairinen, Laçi, Rynes, Karabec, Kuchta, Birmancevic

KÖHN KADRODA YER ALAMADI

Sarı-kırmızılı takımda yeni transferlerden Derrick Köhn, statü gereği yarınki karşılaşmada oynayamayacak. Galatasaray, ara transfer döneminde kadrosuna Carlos Vinicius, Serge Aurier ve Derrich Köhn’ü kattı. Sezon başında İtalya temsilcisi Genoa’ya kiralanan Berkan Kutlu da takıma geri döndü. Sezon başında UEFA’ya bildirilen kadroda 3 değişiklik yapabilen Galatasaray, takımdan ayrılan Sacha Boey, Angelino ve Cedric Bakambu’nun yerine Vinicius, Aurier ve Berkan’ı listeye ekledi. UEFA’ya bildirim yapılmasından sonra transferi gerçekleşen Köhn, Avrupa kadrosu dışında kaldı.

ÇEKYA EKİBİ 2 KEZ CİMBOM 1 KEZ KAZANDI

Galatasaray ile Sparta Prag, Avrupa kupalarında bugüne kadar 2’si Şampiyonlar Ligi, 2’si de Avrupa Ligi olmak üzere toplam 4 kez karşı karşıya geldi. Cim Bom 1 kez sahadan galip ayrılırken, Çekya ekibi 2 kez kazandı. 1 mücadele berabere sona erdi. İki takım en son 5 Kasım 1997’de Şampiyonlar Ligi gruplarında İstanbul’da rakip oldu ve Galatasaray 2-0 galip geldi.

AVRUPA’DAKİ 315. MÜCADELE

Cim Bom, Avrupa kupalarında bugüne kadar 314 kez oynadı; 112 defa sahadan galip ayrılırken, 118 kez de rakiplerine mağlup oldu. 84 karşılaşmada ise kazanan çıkmadı. 423 gol atan Aslan, 466 gole engel olamadı.

92 MAÇTA 36 GALİBİYET

Galatasaray, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi adlarıyla düzenlenen organizasyonda bugüne kadar 92 kez sahaya çıktı; 36 galibiyet, 31 beraberlik ve 25 mağlubiyet aldı. Aslan 142 gol atarken, kalesinde 113 gol gördü.

Galatasaray’ın Avrupa’daki şampiyonluk oranı belli oldu

Kaynak: TELE1