CHP’li Çeviköz ‘Ses kaydını dinledim, ajanlık faaliyeti’ diyen Soylu’ya yalanlama

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2023 Perşembe 5:52 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2023 Perşembe 5:52 pm

CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz ‘Ses kaydını dinledim’ diyerek yaptığı ajanlık suçlamasını yalanladı. Çeviköz ‘seçim öncesi çirkin manipülasyon’ dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Altılı Masa’nın ilk ittifak toplantısından sonra çıkan sonuçları bir AB ülkesinin Büyükelçisine onaylatıldığını iddialara yanıt verdi. İddiaları reddeden Çeviköz, “İlgili iddia tamamen asılsızdır ve kesinlikle doğru değildir. Bu tür iddialar, seçim öncesi siyasi bir amaç için yapılan çirkin manipülasyonların bir örneğidir” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Fahrettin Altun’a son uyarı

‘İDDİALAR DAHA ÖNCE DE ORTAYA ATILMIŞTI’

Soylu’nun iddialarının daha önce de ortaya atıldığını ve o zaman da reddettiklerini söyleyen Çeviköz, şöyle konuştu: “Bugün seçimlere çok az bir süre kalmışken bu asılsız iddiaların tekrar gündeme taşınması maksadını ortaya koymaktadır. Genel Başkanımız 29 Nisan tarihinde bir açıklama yaptı, altını çizmek isterim. Şöyle dedi, ‘Son 10 günde girişilecek en pis işleri biliyorum. Ve onlara diyorum ki: Azıcık sağduyu!’

Elbette bizi hedef alan Bakan’ın sağduyu göstermediği ve seçimi darbe olarak gördüğü ortadadır. Bu açıklamalarla, hedef alınan sadece yaşamım boyunca onurlu bir şekilde sürdürdüğüm diplomasi kariyerim değil, altılı masanın da iradesidir. Kritik görevlerde bulunmuş, bu ülkenin onurlu bir diplomatı olarak altını çizmek isterim ki espiyonaj suçtur ve asla kabul edilemez.”

CHP’ye gelen son 10 gün istihbaratı! Kılıçdaroğlu’nu karalayan sahte video ve ses kayıtları

SOYLU NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 Mayıs 2023’te Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un programına katılarak Altılı Masa’nın ilk ittifak toplantısından sonra çıkan sonuçları bir AB ülkesinin Büyükelçisine onaylatıldığını iddia etti. Soylu, “6’lı masanın ilk toplantısını toplantıdan çıkan bilgi notlarını, Ünal Çeviköz’le birlikte AB ülkesinin Büyükelçisine adam gönderip redakte ettirdiler. Ses kayıtları da var” dedi.

İddiaların ardından NTV canlı yayınına katılan Soylu şöyle konuştu: “Birisi ajanlık faaliyeti yapıyorsa Türkiye’nin ajanlık faaliyetini takip etmek görevidir. Birisi ajanlık faaliyeti yapıyorsa Türkiye Cumhuriyeti’nin takip etmesi görevidir. Bunu bugün söylüyor değilim aylardır söylüyorum. Bu ses kaydını dinledim. Burada sadece gidip bir ziyaret söz konusu değil. ‘Siz buna ne diyorsunuz?’ diyor. Bu seçim sonrası yaşanacaklar tüm modellemelerin kararı konuşuluyor. 6 ay önce onların İçişleri Bakanı Türkiye’ye geldiği zaman söyledim. Ünal Çeviköz gönderildiği andan itibaren konuşmalar budur. Çeviköz nasıl dinlenecek? Gittiği büyükelçilikte yaptıkları değerlendirmeyi söylüyorum. Tüm devletler kendilerini ajanlık faaliyetine karşı korur. Görüşmeler ajanlık faaliyeti ve devletin kayıtlarında var.”

Seçime 10 gün kaldı! İşte bugün başlayan seçim yasakları