Kılıçdaroğlu’ndan Fahrettin Altun’a son uyarı

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2023 Salı 12:05 am - Güncelleme: 2 Mayıs 2023 Salı 10:03 am

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimler üzerinden İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve ekibini uyardı. Altun’dan yanıt geldi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Fahrettin Altun’a çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Son 10 güne 2 gün kaldı. Ben son uyarımı yapayım. Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren; anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica’cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. SON UYARIMDIR!” dedi.

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde AKP iktidarının ayrıştırıcı söylemlerine yönelik yaptığı paylaşımda ise “Seçime gidiyoruz, savaşa değil. Son 10 günde girişilecek en pis işleri biliyorum. Ve onlara diyorum ki: Azıcık sağduyu!” demişti.

ALTUN’DAN YANIT

Altun, Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yanıt verdi. “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ülkemizin stratejik iletişimi için gece gündüz demeden çalışan ve özellikle ülkemize dönük sistematik dezenformasyonla mücadelede büyük başarılar elde eden İletişim Başkanlığımızı, Başkan Yardımcılarım Çağatay ve Evren beyleri, Bilgi İşlem Daire Başkanım Serhat beyi, bir kez daha akıl ve izan dışı iftiralarla karalamaya çalışmış. Esef duyduk” diyen Altun’un açıklaması özetle şöyle:

“Sn. Kılıçdaroğlu’nun tweetlerini yazan AJANS’ın iftira niteliğinde ifadelerle Türkiye Cumhuriyeti Devleti kamu görevlilerini açıktan hedef göstermekte bir beis görmemesi anlaşılabilir. Ancak, demokrasiyi içine sindirmiş hiçbir siyasetçinin dedikodu ve iftira siyasetine tevessül etmesi, devletin kamu görevlilerini isim isim zikrederek hedef göstermesi kabul edilemez. Sayın Kılıçdaroğlu, Hatırlatmak isterim ki bu noktada sorumluluk, ülke dışından hizmet aldığınız AJANS’ınıza değil şahsınıza aittir.

*Ayrıca, dezenformasyonla mücadeleyi öncelik haline getiren İletişim Başkanlığımızdan Sn Kılıçdaroğlu’nun rahatsız olması doğru yolda olduğumuzun göstergesidir.

*Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasının başından sonuna kadar kurumumuzu hedef alması, çevresindeki “profesyonellerin”elinde bir strateji olmadığını, siyaset üretemediklerini ortaya koymaktadır.

*Demokrasiyi ve kamu çıkarını korumak, müzakere kültürünü güçlendirmek adına sosyal medyadaki trol ağlarını, köleleştirilmiş hesaplarla sosyal medyayı manipüle etme yöntemlerini boşa çıkarmaya devam edeceğiz.”

CAMBRİDGE ANALYTİCA NEDİR?

Cambridge Analytica, ‘tüketici, takipçi, seçmen davranışlarını değiştirmek isteyen’ iş dünyası ve siyasi partilere hizmet sunan Britanya merkezli bir veri analiz şirketidir. Eski ABD başkanı Donald Trump’ın ABD’deki 2016 başkanlık seçimi ve Brexit oylaması kampanyasında da görev alan Cambridge Analytica’nın 50 milyondan fazla Facebook kullanıcısının özel bilgilerinin ele geçirdiği ortaya çıktı.

Cambridge Analytica’nın Facebook üzerinden 2 milyon kadar ‘kişiye özel sahte haber’ yarattığı öne sürülürken, seçim sonuçlarını manipüle etmekle suçlanan şirket, 2018’de skandal ortaya çıktıktan sonra feshedildi.

Kılıçdaroğlu: Son 10 günde girişilecek en pis işleri biliyorum

‘SERHAT, ÇAĞATAY’ VE ‘EVREN’ KİMDİR?

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımında dikkat çeken isimler arasında yer alan Serhat, Turkuvaz Medya Grubu patronu olan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’tır.

Edinilen bilgiye göre; Çağatay ve Evren ise İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yardımcıları olarak görev alıyor.