CHP’li Başarır, Akbelen’deki tartışmanın perde arkasını anlattı

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2023 Cumartesi 10:55 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2023 Cumartesi 11:08 pm

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, direnişe destek için gittiği Muğla’daki Akbelen Ormanı’nda bir çiftle yaşadığı gerginliğin perde arkasını TELE1’de anlattı. Çifti TBMM’ye de davet eden Başarır “Farkedemediğim bir hatam varsa özrümü dilerim ama o görüntü beni de çok üzdü” dedi.

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi’nde termik santral alanının genişlemesi için Akbelen Ormanı’nda yeniden başlatılan ağaç kesimine karşı direniş sürerken, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır 28 Temmuz günü bölgede yaşadığı gerginliğin perde arkasını TELE1’de yayınlanan ‘Fikir Kulübü’nde anlattı.

Ali Mahir Başarır’dan ‘Bana bağırma’ sözlerine açıklama: Net bir provokasyon var

‘9-10 KİŞİ ÖZELLİKLE LAF ATTI’

Sosyal medyada yayınlanan videonun sadece 20 saniyelik bir kısım olduğuna dikkat çeken Başarır şunları söyledi: “Sayın Sarıgül, Tanal ve benim yaşadığım tartışmalar çok farklı yerlerde ve zamanlarda oldu. Tüm Türkiye bilsin ki 23 köyün o güzel yurttaşları bizi bağrına bastı. Gerçekten mimarlar, gençler, aktivistler köylüler orada bir mücadele veriyor. Bir de 9-10 kişi vardı, özellikle laf attılar bize.

‘VİDEOYU KENDİ ÇEKTİRDİ’

Genel başkanımız basın açıklaması yapıp köylülerimizi dinlemeye başladığı zaman ben yıkım alanına gittim. Nereden, kaç kişi gideceğiz diye bakmak için. Jandarma ‘Basın giremez’ dedi ama görüşüp ikna ettikten genel başkanımız, milletvekilleri, basından iki arkadaşımız kesim alanına girmek için anlaştık. Geri döndük genel başkanı almak için. O sırada iki köylü fotoğraf çektirmek istedi. Yine o sırada başka bir karı-koca ‘Siz buraya artistliğe mi geldiniz?’ diye sataştı. Köylüler ‘Biz istedik’ diye cevap verdi. Ben de ‘Bir dakika onlar ev sahibi, ne terbiyesizlik yapıyorsun’ dedim. Baktım saldırıyorlar. Köylüleri aldım gideceğim anda bağırıp ‘Ben sana her lafı söylemeye sahibim’ dedi. ‘Bağırmayın’ dedim hiçbir sebep yokken eşi elini kaldırdı. Hanfendi ‘Defolun, sizi burada istemiyoruz’ diye bağırdı. ‘Bağırmayın, bağırmayın, bağırmayın’ dedim dönüp arkamı gittim hala bağırıyor. Videoyu kendisini çektirmiş ve 15 saniyelik bölümünü sosyal medyaya servis edildi. Havuz medyası ve belli medya grupları bunu olduğu gibi ‘Ali Mahir Başarır parmak salladı’ diye verdi.

Akbelen’de jandarma kaçtı CHP’li Tanal kovaladı! ‘Burada fişleme yapamazsınız’

‘BANA VURMAYA KALKTI’

Bana vurmaya kalktı. Bana niye vuruyorsun? Ben senle aynı amaç, köylüler için oradayım. Bir saygısızlığım olur anlarım. Tek suçumuz o iki köylünün fotoğraf çektirmek istemesi. Aynı hanfendi inceleme yaptıktan sonra minibüsümü yumruklar gibi vurmaya başladı. Köylülerin fotoğraf talebini reddetsem ne olurdu? Öncesi sonrası yokken olayı böyle vermek gazetecilik mi? Maalesef bunu partili arkadaşlarımız da paylaştı. Ya bir olayı sorun!

‘HANFENDİ VE BEYEFENDİ’Yİ MECLİS’E DAVET EDİYORUM’

Çifti TBMM’ye de davet eden Başarır, “O hanfendi ve beyfendi Meclis’e davet ediyorum. Benim farkemediğim bir hatam varsa özür dilerim. Ama kavga, o görüntü çok üzdü. İnsanları da üzdüysem özür dilerim. Türkiye’nin konusu bu değil” ifadelerini kullandı.

Akbelen’de doğa katliamı yapan şirkete verilen teşvik miktarı ortaya çıktı!