CHP Efes Selçuk’ta Meclis Üyesi adaylarını tanıttı: Güçlü meclis aydınlık gelecek!

Yayın tarihi: 21 Şubat 2024 Çarşamba 3:11 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2024 Çarşamba 3:11 pm

Cumhuriyet Halk Partisi Efes Selçuk İlçe Örgütü, belediye meclis üyesi adaylarını açıkladı. Partisinin ilçe örgütüne meclis üyesi adaylarını tanıtan mevcut Belediye Başkanı ve CHP Efes Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Partimizin bayrağını Efes Selçuk Belediyesi’nden aşağıya indirmeyeceğiz” dedi.

Seçimlere güçlü kadrolarla giren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efes Selçuk İlçe Örgütü, önemli bir adım atarak meclis üyesi adaylarını belirleme sürecinde parti tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Partisinin ilçe binası önünde konuşan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, bu dönemde mevcut meclis üyeleriyle, önceki dönem meclis üyeleri ve ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek ortak bir liste oluşturduklarını belirtti.

Mevcut meclis üyeleri, önceki dönem meclis üyeleri ve şu an aday olan meclis üyelerinin bir arada olmasının CHP’nin köklü ve sürekliliği olan bir parti olduğunun kanıtı olduğuna dikkat çeken Filiz Başkan, meclis üyesi liste belirlemede farklı bir yöntem kullandıklarını söyledi. Listeler oluşturulurken CHP yönetim kurulu üyelerince kapalı usul bir seçim yaparak üyelerin hepsini belirlediklerini kaydeden Filiz Başkan, “Dosya vermeyenler vardı. Kimler listede yer almak istiyor dediğimizde gençler geldi, kadınlar geldi, esnaf geldi. “Biz oluruz hiç sıkıntı yok, yeter ki Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında olduğumuz ve size güç verdiğimiz belli olsun istiyoruz” dediler” dedi.

YENİ KADROMUZA HEP BERABER GURURLA

Efes Selçuk’ta Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının devam edeceğinin altını çizen Filiz Başkan; “5 yıl zor zamanlar geçirdik. Hiç yaşamadığımız 100 yılda bir yaşanan her şey bizim dönemimize denk geldi. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne bırakılan bir belediye olunca bir de borçlar üstümüze düştü. O yüzden bugüne kadar bütün düşmelerimizde bizi ayağa kaldıran tüm belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki beş yılda da Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını aşağıya indirmeyeceğiz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi demek bu ülkenin teminatı demek. 2014’te gördük ki, Cumhuriyet Halk Partisi’nin olmaması demek Efes Selçuk’un ve belediyenin batışı demek. Geçmiş dönem ve mevcut meclis üyelerimiz olmak üzere hepsinin emeğiyle biz batan gemiyi tekrar su yüzüne çıkardık. Hepsine teşekkür ediyorum. Yeni kadromuza hep beraber gururla, yüksünmeden, Cumhuriyet Halk Partili olmanın ve taşıdığımız rozetin ne olduğunu bilerek Ak Parti’ye su taşıyanlara, “Durun bir dakika Cumhuriyet Halk Partisi burada demeyi bilenler olarak buradayız” diye konuştu.

BİZ GENÇLERE GÜVENİN

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yepyeni filizler veren dev bir çınar olduğuna vurgu yapan Filiz Başkan; “O filizler her zaman çoğalacaktır. Irmak bunlardan bir tanesidir” diyerek Cumhuriyet Halk Partisi’nin en genç ve listenin en son meclis üyesi adayı Irmak Öztürk’e söz verdi. Cumhuriyet Halk Partisi sevdasıyla doğduğunu belirten Irmak Öztürk; “Ben bir demokrasi sevdalısı, Atatürk sevdalısı olarak doğdum. Yaşım 18 olduğunda hiç düşünmeden Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldum. Nedeni ise ülkemde her şeyin olup bittiğini görmem oldu… Bu cennet vatanımızda bizim gibi gençlerin söz sahibi olması gerektiğini düşündüm. Artık gençlerin çağa ayak uydurup memleketine faydalı olması gerektiğini düşündüm. Ben size Cumhuriyet Halk Partisi teminatı adı altında söz veriyorum ki; görev alırsam cumhuriyetçiliği, halkçılığı, laikliği, milliyetçiliği, devletçiliği, inkılapçılığı hiçbir şey gözetmeden yaşatacağıma ve yaşayacağıma ant içerim. Biz gençlere güvenin” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Listesi’nde yer alan isimleri tek tek tanıttı.

Kaynak: TELE1