Cezasız kalmadı: Yasaklı Davutoğlu’nu konuk eden gazetecilerin işlerine son verildi

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2019 Cuma 5:01 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2019 Cumartesi 2:35 pm

Gazeteci Yavuz Oğhan, Rusya’nın Sesi (RS) FM’deki programlarının, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla yaptıkları röportajın ardından yayından kaldırıldığını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde medya da Ahmet Davutoğlu’nun, “Erdoğan’ı çok sarsacağını düşündüğü” bazı açıklamalar için bir medya mecrası arayışında olduğu iddia edilmişti. Gelişmelerin ardından gazeteci Yavuz Oğhan, Davutoğlu’nu kişisel Youtube kanalındaki ‘Bidebunuizle’ adlı programında konuk etmişti. Program da İsmail Saymaz ve Akif Beki’nin sorularını yanıtlayan Davutoğlu gündeme ilişkin sorulara cevap verdi.

Programda Davutoğlu’na ilk yöneltilen soru, Türkiye’deki basın özgürlüğüyle ilgili düşünceleri oldu. Davutoğlu sözlerine şöyle başladı: “Otosansürün en yoğun olduğu bir dönemden geçiyoruz…”

CEZASIZ KALMADI

Gazeteci Yavuz Oğhan, Rusya’nın Sesi (RS) FM’deki programlarının, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla yaptıkları röportajın ardından yayından kaldırıldığını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Yavuz Oğhan, “Türkiye’de hiç bir iyi iş cezasız kalmaz, dün Davutoğlu ile mülakat yaptık bugün programlarımız bitti, üstelik yayını kendi YouTube kanalımızdan yaptığımız halde, #bidebunudinle ile Akif Beki ve İsmail Saymaz’la yaptığımız #söylemesibizden artık RS FM’de değil” ifadelerini kullandı.

 

Davutoğlu’ndan itiraf gibi açıklama: Erdoğan benden düşük profilli olmamı istedi

 

İşte Oğhan’ın açıklaması:

 

Akif Beki: Bu kaçıncı kovulmam!

“Söylemesibizden” programını Yavuz Oğhan ve İsmail Saymaz’la birlikte yapan Akif Beki programın bitirilmesiyle ilgili T24’e açıklama yaptı. Beki, “İlk kez kovulmadım, bu kaçıncı kavulmam. Türkiye şartlarında şaşırtıcı bir karar değil. Sputnik yönetiminin kendi kendine aldığı bir karar olduğunu düşünmüyorum. Size SETA raporu diyeyim gerisini siz anlayın” dedi.

İsmail Saymaz: SETA raporunun “gereği” yapıldı

İşlerine son verilmeleriyle ilgili sosyam medya hesabından açıklama yapan İsmail Saymaz, “SETA raporunun “gereği” yapıldı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile söyleşi yaptığımız için RS FM, Yavuz Oğhan ve Akif Beki ile birlikte hazırladığımız ‘Söylemesi Bizden’ programını sonlandırdı.” ifadelerini kullandı.

 

Ahmet Hakan’dan Ahmet Davutoğlu’na: Pelikan melikan diye boşuna ağlamasın

 

Davutoğlu, 3 yıldır yaptığımız en kapsamlı yayın demişti

Eski Başbakan Davutoğlu, Bidebunu İzle programında Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki’ye “Son üç yıl içinde bu ilk defa kapsamlı bir yayın. Çünkü mesela referandum öncesinde, yeni Anayasa paketi ile ilgili görüşlerimi anlatabilmek ve bazı kaygılarımı ifade edebilmek için doğrudan, dolaylı televizyon kanallarına çok girişimde bulundum. Biraz da 15 Temmuz’un etkisi içerisinde hiç kimse olumlu cevap veremedi. Vermedi demiyorum ama veremediler” demişti.

SETA raporu “Söylemesi Bizden” programına dikkat çekmişti

Hükümete yakınlığıyla bilinen, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” başlığıyla yayımladığı ‘rapor’da gazetecileri fişleme niteliği taşıyan izleme paylaşımlarını bir araya getirerek yayımlamıştı. Bu raporda Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki’nin “RS FM’de “Söylemesi Bizden” adlı programı sunmaktadır” denmişti.

RS FM kimin radyosu?

Sputnik haber sitesi gibi RS FM de Rusya’ya ait. RS FM’in açılımı Rusya’nın Sesi Radyosu. Türkiye’de 6 yıldır yayın yapan RS FM, SETA raporuna da girmişti.

İşte o açıklmalar: