Cemil Kılıç’tan pedofiliyi savunan imama verilen cezaya tepki! “Diyanet kıyamamış”

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2023 Pazar 2:11 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2023 Pazar 2:12 pm

İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, açıkça pedofiliyi savunan Şanlıurfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak’a verilen cezaya tepki gösterdi. Kılıç, “Laikliği savunduğum için MEB beni ihraç etmişti ama Diyanet bu imama kıyamamış” dedi.

Kadınları ve çocukları giydikleri kıyafetler sebebiyle hedef alıp giyinişlerini ‘sebep’ göstererek, “Ondan sonra pedofili suçtur. Pedofiliyi sen körüklüyorsun” diyen başka bir vaazında da karma eğitimi hedef alan Şanlıurfa’da Mevlana Halid Camisi imamı Mehmet Şükrü Dörtbudak’a verilen ceza belli oldu.

Diyanet gerici imama ‘pedofili’ vaazından dolayı kınama cezası ve ‘karma eğitim’ vaazından dolayı ise 500 TL maaştan kesme cezası uyguladı.

CEMİL KILIÇ’TAN TEPKİ

Geçen yıl, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hakkındaki ihraç kararını “Tarikatlar istedi, MEB ihraç etti” diyerek duyuran İlahiyatçı Cemil Kılıç’tan ise karara tepki geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıç şu ifadeleri kullandı:

Laikliği savunduğum için MEB beni ihraç etmişti. Ama Diyanet bu imama kıyamamış…

Diyanet İşleri Başkanlığı, pedofiliyi savunan ve karma eğitimi hedef alan Şanlıurfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak’a kınama ve 500 TL maaştan kesme cezası uyguladı.   

Dörtbudak, “Çocuğun kolu, göğsü, her tarafı açık. Ondan sonra pedofili suçtur. Pedofiliyi sen körüklüyorsun,” demişti.

Diyanet pedofiliyi savunan imamı ‘kınadı’!