Diyanet pedofiliyi savunan imamı ‘kınadı’!

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2023 Pazar 9:19 am - Güncelleme: 20 Ağustos 2023 Pazar 2:07 pm

Çocukları giydikleri kıyafetler üzerinden çirkince hedef alıp pedofiliyi savunan Şanlıurfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak’a kınama cezası verildi. Başka bir vaazında karma eğitimi hedef alan imamın bu vaazı için de maaşından 500 TL kesinti yapıldı.

Şanlıurfa’da Mevlana Halid Camisi imamı Mehmet Şükrü Dörtbudak, kadınları ve çocukları giydikleri kıyafetler sebebiyle hedef almış, sosyal medyada yayımladığı bir videosunda çocukların giyinişlerini ‘sebep’ göstererek, “Ondan sonra pedofili suçtur. Pedofiliyi sen körüklüyorsun” demişti. Bu sözler üzerine gözaltına alınan imam hemen ardından serbest bırakılmıştı.

Aynı imam başka bir vaazında da “Çocuklarımızı okutalım. Tamam okutun. Allah’ın ilk emri oku. Biz sadece oku yönünü alıyoruz. Ama ne şekilde oku. Kadın erkek karışık bir şekilde. Edebinden, hayasından sıyrılacak bir şekilde. Erkek öğretmenlerin kızlara ders vereceği bir ortamda. Kadın öğretmenlerin açık-seçik bir şekilde erkeklere ders vereceği bir ortamda. Bunlar cenabı Allah’ın arzu ettiği bir okuma sistemi değildir” diyerek karma eğitimi de hedef almıştı.

DİYANET ‘KINADI’

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın pedofiliyi savunan ve karma eğitimi hedef alan Şanlıurfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak hakkında başlattığı soruşturma sonuçlandı. Diyanet, imam Dörtbudak’a ‘pedofili’ vaazından dolayı kınama cezası ve ‘karma eğitim’ vaazından dolayı ise 500 TL maaştan kesme cezası uyguladı.

DİYANET’İ İSLAM DÜŞMANI İLAN ETTİ

Dörtbudak sosyal medya hesabından konuya ilişkin, “Bir yıl içerisinde 4 idari soruşturma geçirdim ve iki de ceza aldım. Adli soruşturmalarda ise mahkememiz hâlâ devam etmektedir. Elhamdülillah bizim hiçbir kaygımız yok. Lakin İslami bir kurumun İslam düşmanlarına çanak tutması bizi kahrediyor” paylaşımını yaptı.

Gerici imam Halil Konakçı bu kez de Sera Kadıgil’i hedefi aldı