Çekirge Dağı yarıldı!

Yayın tarihi: 20 Mart 2023 Pazartesi 1:56 pm - Güncelleme: 20 Mart 2023 Pazartesi 1:56 pm

Adıyaman Tut’taki Çekirge Dağı’nda fay hattının geçtiği bölgelerde oluşan yarıklar oluştu. Oluşan yarıklar dronla görüntülendi.

Kahramanmaraş merkezli depremler, Adıyaman’da da can kayıpları ve hasara neden oldu. Tut ilçesine bağlı Yaylımlı köyünün güneyinde bulunan Çekirge Dağı’nda da depremin etkisiyle yarıklar oluştu, bazı yerlerde ise toprak kayması yaşandı.

Deprem sonrası toprak kayması ve sel nedeniyle yayaların kullanımına kapanan bölge dronla görüntülendi. Köy sakinleri, 6 Şubat’ta saat 04.17’de meydana gelen depremde dağdan gelen gürleme sesiyle uyandıklarını ifade etti.

Yaylımlı köyünde yaşayan 76 yaşındaki depremzede Bayram Tunç, ilk defa böyle bir felaketle karşılaştıklarını söyledi. Tunç, “Deprem anında kendimi dışarı attıktan sonra karşıdaki dağdan bir gürültü geldi, o sırada oradaki hayvanların bağrışma sesi geliyordu” dedi.

Depremin yıktığı Hatay’da yollardaki insan boyunda yarıklar!

“DAĞDAN GELEN SESİ ANLATMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Tunç, “Depremle dağ yıkılmaya başladı, köyde ‘bu dağ üstümüze gelecek’ dedik. Dağdan gelen sesi anlatmak mümkün değil, kıyamet kopuyor zannettik. Bu dağ normaldi, deprem olunca fay hattı oradan geçmiş, patlatmış” diye konuştu.

Depremden sonra dağdan zaman zaman seslerin geldiğini ve hâlâ kaymanın devam ettiğini anlatan Tunç, “Yollarda da yarıklar oluştu. Depremden sonra sesler geliyor, dağ halen iniyor. Dağın eteklerinde de fıstık bahçeleri vardı, oralara da sel vurdu, her yere taş geldi. Bu dağ depremden sonra beyaza dönüştü, ağardı” ifadelerini kullandı.