Söz verilen daireleri alamadığını söyleyip binayı yakmaya çalıştı

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2024 Salı 2:59 pm - Güncelleme: 7 Mayıs 2024 Salı 2:59 pm

İstanbul Şişli’de müteahhidin kendisine söz verdiği üç daireyi alamadığını söyleyen Muammer Şengöz binayı yakmaya kalktı.

İstanbul’un Şişli ilçesi Halide Edip Adıvar Mahallesi’nde Erol Şengöz, gecekondusunu yerine yeni bina yapılmak üzere müteahhide verdi. Erol Şengöz, müteahhidin yeni yapılan apartmanda üç daire verildiğini fakat kendisine daire verilmediğini belirterek söz konusu binada bir daireye girip yaşamaya başladı. Müteahhidin Şengöz ailesi hakkında binadan tahliye kararı çıkarmasının üzerine Erol Şengol ve aile üyeleri kendilerini daireye kapatarak çıkmak çıkmak istemedi.

Olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çilingir çağrılması üzerine Erol Şengöz’ün oğlu Muammer Şengöz bina çatısına çıkıp benzin dökerek apartmanı yakmaya çalıştı. Yanan çatıdan düşen alevler park halindeki bir otomobile ve motosiklete sıçradı. Yangın, çevredekiler tarafından söndürüldü.

“DAİRE VERECEĞİZ DEDİLER AMA VERMEDİLER”

Gecekondu sahibi Erol Şengöz “Burası 1963 yılından beri babadan kalma toprağımız. Bir firma geldi benim iki katlı gecekondumu yıktı. Sana daire vereceğiz dediler ama vermediler. Bizi 2014’te kışın ortasında sokağa attılar. 9 sene kirada kaldım. Bina halen bitmedi. Bu bina kaçak. İmarı, iskanı yok. Kolonları kesik. Bana 3 daire söz verdiler. Ama vermediler ben de gelip buraya oturdum. 11 ay oldu. Şimdi kaymakamlık kararıyla bir imzayla beni buradan çıkarmaya çalışıyorlar. Benim okumam yazmam yok. Benden imza aldınız” dedi.

AİLE ÜYELERİ GÖZALTINA ALINDI

Evde bulunan baba polis tarafından dışarıya çıkarılırken baygınlık geçirdi. Babasının bayıldığını gören oğlu da dışarıya çıkınca gözaltına alındı. Evdeki iki kadın da gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Kaçmaya çalışırken yakalanmıştı! 269 kişiye mezar olan Rönesans Rezidans’ın müteahhidinden pişkin savunma

İstanbul Şişli’de müteahhidin kendisine söz verdiği üç daireyi alamadığını söyleyen Muammer Şengöz binayı yakmaya kalktı.

Kaynak: DHA