Çavuşoğlu: Afganistan’da barış ve huzur için üzerimize düşeni yapıyoruz

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2021 Salı 9:59 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2021 Salı 9:59 pm

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan’daki gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada “Barış, istikrar ve huzur için üzerimize düşeni yapıyoruz, sorumluluklarımızı da üstleniyoruz. Herkesle de iş birliği yapmak isteyen ülkeyiz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakovic ile Belgrad’da gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuştu. Afganistan konulu G7 Dışişleri Bakanları toplantısına katılımı ve ne gibi konuların ele alındığına ilişkin soruya Çavuşoğlu, Türkiye’nin bölgesel konularda önemli bir aktör olduğu yanıtını verdi. Türkiye’nin izlediği dış politika ve oynadığı rolün kimsenin aleyhine olmadığını belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Barış, istikrar ve huzur için üzerimize düşeni yapıyoruz, sorumluluklarımızı da üstleniyoruz. Herkesle de iş birliği yapmak isteyen ülkeyiz. Afganistan’daki durum ortada. Önümüzdeki süreçte nasıl bir hükümet kurulacak onu görmemiz gerekiyor. Düşüncelerimizi, temennilerimizi her iki tarafla da paylaşıyoruz. Kapsayıcı bir hükümet kurulması en büyük arzumuz, temennimizdir”

Çavuşoğlu, Afganistan’daki terörizm tehdidi ve ekonomik duruma işaret ederek, “DEAŞ-Horasan’ın terör saldırılarını gördük. Çok sayıda insan öldü maalesef. Aynı şekilde insani durum şu anda gerçekten ciddi bir sıkıntı var, açlık tehlikesi var, kadınlar çocuklar, kuraklık vardı ülkede” dedi.

ABD’nin Afganistan’dan çekilmesi tamamlandı