Canikli’den Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu ve tazminat davası

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2022 Salı 11:47 am - Güncelleme: 19 Temmuz 2022 Salı 11:48 am

AKP’li Nurettin Canikli, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle Kılıçdaroğlu’na suç duyurusunda bulundu, manevi tazminat davası açtı. CHP liderinin avukatı “Ah Canikli ah! Pişmanlığa hazır mısın?” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 750 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı, suç duyurusunda bulundu.

Dilekçeyi sosyal medya hesabından paylaşan Canikli, “Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin şahsımla ilgili tamamı YALAN ve İFTİRADAN ibaret olan iddialarına somut ve ayrıntılı cevaplarım ile Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı açtığım manevi tazminat davası ve suç duyurusuna ilişkin dava dilekçelerim aşağıda sunulmaktadır” ifadelerini kullandı.

‘Çok ciddi iddialar var, Canikli’den gereğini yapmasını bekliyoruz’

‘AH CANİKLİ AH PİŞMANLIĞA HAZIR MISIN?’

CHP liderinin avukatı Celal Çelik davaya ilişkin bir haberi alıntılayarak, “Ah Canikli ah! Pişmanlığa hazır mısın? Ya utanç duymaya?!.. Açtığın bu dava sayesinde, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun tüm iddialarını ispat şansına sahip olacağız! Teşekkürler!.. İyi bilirsin ki @kilicdarogluk sağlamasını yapmadan, emin olmadan ithamda bulunmaz!” yorumunu yaptı.

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu, Boydak Holding’e kayyum atama sürecinde yolsuzlukla suçladığı Canikli için şu ifadeleri kullanmıştı: “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, bir yakınını getirip Boydak Holding’e kayyum olarak atıyor. Bir süre sonra, ‘Slovakya’da depo yapmamız lazım’ diyorlar. 20 milyon Euro gönderiyorlar. Deponun sahibi Ertunç Laçinel, aynı zamanda kayyum. Bu para ve adam da yok. Canikli hiç konuşmuyor. Buradan Canikli’ye sesleniyorum; niye konuşmuyorsun, niye koruyorsun?”

Canikli ise “Hiçbir yakınımı Boydak Holding’e kayyım olarak atamadım” açıklamasını yapmıştı.

Davutoğlu’ndan Canikli’ye mal varlığı çağrısı

Metin Cihan’ın Twitter hesabı açıldı