Metin Cihan’ın Twitter hesabı açıldı

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 9:25 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 9:49 am

AKP’li Nurettin Canikli hakkındaki paylaşımları sebebiyle Twitter hesabının askıya alındığını açılanyan Metin Cihan, hesabının erişime açıldığını bildirdi.

Yurttaş Gazeteci Metin Cihan, Twitter hesabından AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli’nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen şirketlere atanan kayyumlar ile yolsuzluk yaptığını iddia eden paylaşımlar yaptı. Cihan paylaşımları sebebiyle Twitter hesabının askıya alındığını öne sürdü.  Metin Cihan, “Nurettin Canikli’nin yolsuzluklarını ve kirli ilişkilerini açığa çıkardığım paylaşımlar nedeniyle Twitter hesabım askıya alındı” açıklaması yaptı.

“ÖZEL BİLGİ İFŞASI” DİYEREK ŞİKAYET

Metin Cihan,  YouTube ve Instagram hesabından yayımladığı videoda  şu ifadeleri kullandı:

“Bir süredir Nurettin Canikli’nin yolsuzluklarını ve kirli ilişkilerini açığa çıkaran paylaşımlar yapıyorum. O da rahatsız oluyor doğal olarak. Oturmuş, düşünmüş, nasıl engelleyeceğine kafa yormuş anlaşılan ve konuyla ilgili neredeyse bütün tweetlerime çok sayıda, çok sayıda şikayet gönderiyorlar, ‘özel bilgi ifşası’ diye. Özel bilgi ifşası dedikleri de şirketlerin adresleri, bilgileri, şirketlerinin bu pis işlerde kullandıkları dokümanlar, yazışmalar, banka hesapları, transferler vesaire vesaire. Kim ne derse desin ben bunları özel bilgi olarak görmüyorum. Bunlarda kamu yararı görüyorum ve ne olursa olsun paylaşmanın bir yolunu bulacağımdan emin olabilirsiniz. Zaten onun için buradayım.”

HESABI AÇILDI

Metin Cihan, Twitter’dan şu paylaşımı yaptı:

“selam. geri döndüm ama hesap tekrar kısıtlanabilir. kısaca olayı anlatayım. devamında daha ilginç bir şeyden bahsedeceğim. twitter’ın kural ihlali saydığı twitlerimi aşağıda paylaşıyorum. bu şikayetleri ilgili tüm twitlerim için yapıyorlar. bu yüzden tekrar kısıtlanabilir diyorum”

 

 

Davutoğlu’ndan Canikli’ye mal varlığı çağrısı